Watford aiheutti lauantaina Valioliigan kauden suurimman yllätyksen, kun se voitti sarjakärki Liverpoolin kotikentällään 3-0 Ismaïla Sarrin (2) ja Troy Deeneyn maaleilla.

Liverpool oli ennen lauantaita pelannut koko kauden tappioitta Valioliigassa, ja se saapui Vicarage Roadille 18 sarjapelin voittoputkessa. Liverpool oli viimeksi hävinnyt Valioliigassa viime vuoden tammikuussa, jolloin Manchester City päihitti sen Etihad Stadiumilla 2-1.

Jürgen Kloppin miehistö oli enää yhden voiton päässä Valioliigan kaikkien aikojen pisimmästä voittoputkesta. Tällä hetkellä se jakaa ennätyksen Manchester Cityn kanssa 18 voitollaan. Liverpool pääsi lähelle myös Arsenalin ennätyksellistä tappiottomien pelien putkea. Tykkimiehet pelasi 49 ottelua putkeen tappioitta toukokuun 2003 ja lokakuun 2004 välillä.

Lauantaina paremmasta joukkueesta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä. Watford loi tuplasti enemmän maalintekoyrityksiä ja päästi Liverpoolin laukomaan maalia kohti vain kerran. InfoGolin mukaan Watfordin maaliodottama oli 2.19 ja Liverpoolin vain 0.29.

Hornets nousi tuloksen ansiosta paremman maalieron turvin putoamisviivan yläpuolelle. Kotijoukkueen ainoaksi huoleksi ottelussa nousi hyökkääjä Gerard Deulofeun loukkaantuminen avausjaksolla.

Watfordin maalivahti Ben Foster joutui siis torjuntatöihin vain kerran, mutta hän johti kotijoukkueen puolustusta muilla tavoin ansiokkaasti.

– Meidän pitäisi vain tehdä noin joka viikko! Se oli helppoa, kun pelasimme noin. Meillä oli ottelusuunnitelma, jota noudatimme todella hyvin. Tiesimme, että suunnitelmamme toimii, kun heidän hyökkäyskolmikkonsa tuli todella alhaalta hakemaan palloa, sanoi Foster.

– Ei tämä jalkapallo niin vaikeaa ole, eihän? Me pidimme tehtävästämme kiinni ja käytimme paikkamme hyväksi.

– Saimme paljon uskoa siitä, kun pelasimme Anfieldilla (0-2-tappio joulukuussa). Olimme mielestämme silloin parempi joukkue. Meillä riittää vielä työtä tehtäväksi.

Watford päätti lauantaina kuusi ottelua kestäneen voitottoman putkensa. Kuva: Getty Images

– Liverpool on luultavasti yksi tämän hetken parhaista joukkueista, mutta tänään tässä oli meille kyse vain meistä. Me tarvitsimme nämä kolme pistettä.

– Meidän tilanteessamme on kuusi tai seitsemän joukkuetta. Voimme kasvattaa eroa muihin, jos saamme voitettua kolme tai neljä peliä putkeen. Me onnistuimme siinä, kun manageri [Nigel Pearson] tuli joukkueeseen ja nyt meidän on onnistuttava siinä uudestaan.

– Tämä oli mukava voitto, mutta kautta on vielä paljon jäljellä.

Watfordin kapteeni Deeney lukeutui kahden maalin Sarrin lisäksi kotijoukkueen suurimpiin onnistujiin.

– Tämä oli heittämällä paras esityksemme [tällä kaudella]. Meillä on mielestämme ollut epäonnea parina viime viikkona. Kukaan ei luottanut meihin ennen ottelun alkua, kommentoi Deeney.

– Jokaikinen pelaaja pelasi tänään hyvin. Liverpool on kunnon joukkue, ja he voittavat luultavasti Valioliigan lisäksi paljon muitakin mestaruuksia. Mutta me haluamme, että tässä on kyse meistä, eikä Liverpoolista.

Troy Deeney kirjasi itselleen kauden kuudennen maalinsa. Kuva: Getty Images

– Olemme realisteja. Tiedämme, ettemme ole teknisesti yhtä hyviä kuin he. Me tiedämme, missä tilanteessa me olemme. Me vain teemme päivästä toiseen, mitä meidän on tehtävä. Emme ole saaneet tulosta aikaiseksi, mutta onneksi tämä oli mahtava päivä meille.

– Ismaïla Sarr on uskomaton pelaaja, kerrassaan uskomaton. Hänellä on vielä paljon opittavaa, mutta hän jatkaa kehittymistä. Mutta minusta tästä kuuluu kiitos koko joukkueelle. Minun on mainittava erikseen myös Gerard Deulofeu. Näyttäisi siltä, että hän loukkaantui vakavasti.

– Oli jo aikakin, että Ben Foster sai vapaaviikon! Hän on pitänyt meitä pystyssä monissa peleissä tällä kaudella. Hän paranee kuin viini vanhetessaan.

Watfordin puikkoihin joulukuun alussa hypännyt Pearson oli tyytyväinen omiensa esitykseen, mutta käänsi jo katseensa tulevaan.

– Tämä on niin tärkeä voitto meille. Mutta tämä on vain yksi voitto. Meidän kautemme on toistaiseksi ollut vaikea. Hävisimme viime viikolla, emmekä pelanneet hyvin, joten halusimme reagoida.

– Liverpool on niin loistava joukkue, että meidän oli saatava kaikki loksahtamaan paikalleen, pelattava niin täydellisesti kuin mahdollista. Minusta me todellakin ansaitsimme tämän voiton. Olimme vaarallisia pallon kanssa ja puolustimme kurillisesti, energisesti ja sitoutuneesti. Sen viestin olen halunnut välittää pelaajille ensimmäisestä päivästäni lähtien.

LUE MYÖS:

Lähteet: BBC, Sky Sports, InfoGol