Liverpoolin kone on yskinyt viime aikoina. Viimeisimpänä Liverpool putosi tiistai-iltana Chelsealle FA Cupissa. Valiocastin tuorein jakso nauhoitettiin ennen Chelsea-ottelua, mutta oireilu on alkanut jo aiemmin.

Liverpool hävisi viime viikonloppuna Watfordille Valioliigassa tylyin 0-3-lukemin. Sitä ennen Atlético Madrid voitti Liverpoolin Wanda Metropolitanolla Mestarien liigassa. Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä kysyykin tuoreessa jaksossa, pitäisikö tilanteesta huolestua?

– Liverpoolilla ei ollut yhtäkään laukausta maalia kohti Atléticoa vastaan. Sen jälkeen West Ham johti Valioliigassa Liverpoolia jo 2-1, mutta Liverpool kiri lopulta voittoon. Watfordia vastaan nähtiin jotain sellaista, mitä ei olla tällä kaudella nähty. Xg-lukema oli Watfordille 2,73 – 0,20. Eli Liverpoolilla ei ollut pelin rakenteiden osalta Watfordia vastaan mitään palaa, Perttilä kertaa.

Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurilan mukaan Watford onnistui pelisuunnitelmassaan täydellisesti. Molemmat tappiot herättävät silti kysymyksiä Liverpoolin pelaamisesta.

– Tämä on Atlético-pelin ohella pieni, huolestuttava signaali Liverpoolin kannattajille. Mikä on nyt Liverpoolin kyky murtaa näitä matalia blokkeja, jos ne viedään aivan äärimmilleen? Mitään suurta hätää en näe Liverpoolilla.

Liverpool on ollut suorastaan dominoiva tällä kaudella Valioliigassa. Siitä syystä yksittäisestä tappiosta ei pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä. Laurila pohtii, onko Liverpool-manageri Jürgen Klopp kääntänyt joukkueen keskittymisen jo Mestarien liigaan ja toiseen Atlético-kohtaamiseen.

– Jos Atlético tekee Anfieldilla yhden maalin, niin Liverpool tarvitsee kolme maalia. Eli se on valtava peli, ja siinä ei voi herpaantua hetkeksikään. Valioliigassa voi antaa vähän siimaa, koska se mestaruuspokaali on jo melkein siellä kaapissa, Laurila muistuttaa.

Perttilän mukaan Liverpoolin viimeiset xG-lukemat aiheuttavat huolta tulevan Mestarien liiga -ottelun kannalta.

– Se herättää aika paljon kysymyksiä. Hyvin mielenkiintoista nähdä, miten Liverpool yrittää murtaa Atléticon muuria.

Laurila ja Perttilä pohtivat tuoreessa Valiocast-jaksossa, mitä uutta Klopp tällä kertaa keksii. Lisäksi pohditaan, missä vaiheessa kannattaa toden teolla huolestua Liverpoolin tekemisestä.

Tuoreimmassa jaksossa vertaillaan myös seuroja, jotka ovat vaihtaneet tällä kaudella manageria. Mikä joukkue on hyötynyt managerin vaihdoksesta ja mikä ei? Keskustelua käydään myös vahvasti Manchester Unitedissa aloittaneesta Bruno Fernandesista. Kuuntele jakso alta.

Voit kuunnella Valiocastin jaksoja SoundCloudissa sekä Spotifyssa.

Jakson aiheet

  • Manageripotkut, kuka hyötyi ja kuka ei? (2.22)
  • Liverpoolin alakulo (28.30)
  • Bruno Fernandes tullut ryminällä Valioliigaan (40.42)
  • SEURAA TÄTÄ: Man Utd – Man City (57.28)