Ensimmäiset Mestarien liiga -kauden kahdeksan parhaan joukkoon selvinneet joukkueet ratkottiin tiistaina.

Kotonaan 0-1 RB Leipzigille hävinnyt Tottenham ei pystynyt uusimaan viime kaudella Ajaxia vastaan tekemää ihmenousua, vaan karsiutui kilpailusta. Joukkue romahti jo pelin alussa, ja loppulukemat tältä illalta merkittiin muodossa 3-0, yhteistulos siis musertava 4-0.

Tottenham aloitti ottelun rohkeasti, mutta jäi entistä kauemmas takamatkalle ennen 10 minuutin täyttymistä. Timo Werner laukoi voimalla päin boksissa seissyttä Eric Dieria, ja paluupallo päätyi Leipzig-kapteeni Marcel Sabitzerille. Tämän kierteinen veto kaukaa yllätti Hugo Llorisin ja painui vasempaan alakulmaan.

RB Leipzig English

@RBLeipzig_EN
ONE NIL TO LEIPZIG ON THE NIGHT! Sabitzer you hero ❤️

🔴⚪ #DieRotenBullen #RBLSPURS 1-0 (10')

18. minuutin kohdalla Werner pommitti pallon läheltä jo toistamiseen ohi ranskalaisvahdin – maali syntyi kuitenkin paitsioasemasta.

Neljää minuuttia myöhemmin Sabitzer löi jo illan toisellaan viimeisiä nauloja José Mourinhon ryhmän arkkuun. Serge Aurier yritti purkaa puskemalla, mutta pallo päätyi karkuun pinkonellee, Man City -lainapelaaja Angelinollle. Kapteeni puski taas sisään – tällä kertaa Lloris myöhästyi etukulmalla. Spurs nyt siis jo kolme maalia perässä.

Spurs have now conceded five goals inside the opening 25 minutes of their three UCL games since Jose Mourinho became manager:

⚽️⚽️ vs. Olympiacos
⚽️ vs. Bayern
⚽️⚽️ vs. RB Leipzig

If I speak... 😬

Isäntien maalilla Peter Gulacsi osoitti kaikesta huolimatta olevansa hereillä viitisen minuuttia ennen taukoa, kun Giovani Lo Celso onnistui saamaan aikaan vedon kohti takakulmaa.

Huolimatta kenttätapahtumien yksipuolisuudesta, mentiin tauolle ”vain” tilanteessa 2-0.

RB Leipzig 2-0 (3-0) Spurs HT:

Shots: 6-2
Shots on target: 3-1
Pass accuracy: 77%-69%
Possession: 57%-43%

Toisen jakson alkupuolella Leipzig-puolustaja Nordi Mukiele sai oman boksinsa rajalla kimmonneen pallon päähänsä. Ranskalainen näytti todella sekavalta, ja kannettiin kentältä paareilla. Ottelun ensimmäisessä vaihdossa kentälle Tyler Adams.

Tottenham sai puoliajan jälkeen pelin hyökkäyspäätyynsä aivan toiseen malliin kuin avauspuolikkaalla. Tunnin kohdalla laukaukset kohti maalia kirjattiin edelleen kuitenkin luvuin 3-1.

Julian Nagelsmann teki nopealla rytmillä jo toisen muutoksen kenttäkoostumukseensa, kun Christopher Nkunku vaihdettiin Amadou Haidaraan.

Mikäli kyse olisi ollut jääkiekkoilusta, oltaisiin reilun tunnin pelin jälkeen saatu lukea otsikoita Erik Lamelan törkytaklauksesta. Argentiinalainen nosti kätensä hypätessään kahden maalin Sabitzerin niskaan, mutta selvisi hämmentävästi ilman varoitusta. Pikaisesti tämän tilanteen jälkeen kuitenkin Spurs-pelaajista sekä Japhet Tanganga, että Dele Alli katselivat keltaista. Kolmas lappu kahteen minuuttiin nousi tämän jälkeen Sabitzerille.

Mourinho teki ensimmäisen vaihtonsa vasta kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa; Lo Celso jätti työnsä kentällä Gedson Fernandesille.

Dayot Upamecano teki hurjan rynnistyksen omalta puoliskoltaan loppuvaiheissa. Toppari ajoi itsensä läpi kentän aina rangaistusalueelle, jossa Tanganga esitteli kovuuttaan korkealla hyppytaklauksella. Upamecano talutettiin toipumaan, ja peli jatkui Llorisin avauksella.

Emil Forsberg tuli kentälle Sabitzerin tilalle, ja ehti juuri ja juuri boksiin, iskemään loppulukemiksi 3-0, ensimmäisellä kosketuksellaan.