Koronaviruksen vaikutukset ovat tällä viikolla tulleet ryminällä myös eurooppalaiseen jalkapalloon. Valioliigassa katsojat ovat ainakin vielä päässeet stadioneille. Tuoreessa Valiocast-jaksossa pohdittiin miksi.

Italiassa koronavirus on levinnyt niin voimakkaasti, että koko sarja pantiin tällä viikolla tauolle koko maaliskuun ajaksi. Vielä on täysin epäselvää, miten sarja aiotaan lopulta pelata loppuun vai aiotaanko ollenkaan.

Espanjassa ja Ranskassa pelataan tyhjille katsomoille, mutta Englannissa virukseen ei ainakaan vielä olla reagoitu kovinkaan voimakkaasti. Englannin hallitus totesi maanantaina, että urheilutapahtumat jatkuvat suunnitellusti. Tosin keskiviikon Arsenal-Manchester City -ottelu siirrettiin koronaviruksen takia, lue lisää tästä.

– Koko muu maailma sulkee ovia, peruu tapahtumia ja tekee kovia päätöksiä, niin kyllähän tuo brittihallituksen päätös vähän särähti korvaan. Varsinkin, kun puhutaan jalkapallosarjasta, joka on hyvin globaali ja jokaiseen peliin lentää ihmisiä ympäri maailman, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ihmettelee.

Laurila muistuttaa, kuinka suuria asioita jalkapallo ja eritoten Valioliiga Englannissa ovat.

– Itsekin maassa asuneena, niin aina jäi sellainen kuva, että bisnes ajaa kaiken edelle. Totta kai jalkapallo, kansallislaji, ja puhutaan maasta, jossa ei pidetä edes joulutaukoa niin perinteisesti jalkapallo on aina ajanut kaiken edelle. Mutta tässä tapauksessa hiipii sellainen ajatus, että tehtiinkö tässä jopa aika valtava virhearvio, Laurila pohtii.

Koronaviruksen osalta tilanne voi toki muuttua nopeastikin. Keskiviikkona Liverpool isännöi Atlético Madridia Mestarien liigassa, ja Anfieldilla on luultavasti täysi tupa katsomossa. Viikonlopun valioliigakierros käynnistyy lauantaina, ja voi hyvin olla, että silloinkin ihmiset pääsevät katsomoon.

– En voi välttyä sanomasta tätä. Britanniassa on kuohunut jo vuosien ajan tämän brexitin ympärillä. Nyt kun muualla suljetaan ovia, niin Britanniassa ovet pidetään apposen auki. Eli voidaanko suorastaan puhua, että Britanniassa brexit on brexit, kun se sattuu sopimaan. Mutta silloin kun olisi rahaa tulossa, niin ovet pidetään kyllä auki, Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä pohtii.

Tuoreessa jaksossa pohditaan myös derby-voiton merkitystä Manchester Unitedille. Onko Manchesterin punaisella puolella nyt syytä juhlaan vai ei? Lisäksi Jere Virtanen vierailee kertomassa Legends Night in Helsinki -tapahtumasta, johon on tulossa Man Unitedin legendoja vierailulle. Jaksossa kerrotaan myös, miten voit voittaa ilmaisen VIP-lipun kyseiseen tapahtumaan.

Kuuntele jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja SoundCloudissa sekä Spotifyssa.

Jakson aiheet

  • Koronavirus. Muut sulkevat ovensa, mutta Valioliiga ei, miksi? (0.48)
  • Onko Man Utd -faneilla aihetta juhlaan? (14.00)
  • Legends Night in Helsinki. Mitä, missä ja miksi, vieraana Jere Virtanen (32.22)
  • SEURAA TÄTÄ: Tottenham – Manchester United (38.42)