Keskellä maailman hektisyyttä tarvitsemme kukin välillä irtiottoja arjesta. Jollekin se voi olla kylpylä, toiselle jalkapallo. Uutiset pumppaavat negatiivista materiaalia ulos 24 tuntia vuorokaudessa ja nykyisen Covid-tilanteen takia paniikki kasvaa. Tarvitsemme vastapainoa.

Vastapainoa itselle on tarjonnut Odion Ighalon tarina. Poika, joka säästi lounasrahansa, jotta näkisi suosikkijoukkueensa pelaavan. Poika, joka on kannattanut Manchester Unitedia pienestä asti. Unelmoinut pelaavansa jonain kauniina päivänä Unelmien Teatterissa. Hän ei ole kuitenkaan poikanen enää, vaan yksi Man Unitedin viime aikojen hyvien tulosten painavia tekijöitä.

Välinäytös

Monet Valioliiga-niilot muistavat Odion Ighalon Watfordin paidassa. Ighalo kävi Kiinassa kääntymässä, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta hänen elämänsä muuttuisi pysyvästi. Hän on kaikilla mittareilla tehnyt mielestäni kelpo uran, ja kyennyt elättämään itsensä pallolla. Asialla, mikä luo hänessä aitoa iloa. Hänen uransa saisi kuitenkin kruunun. Unelma, mikä näytti siltä, että se ei koskaan toteutuisi.

Manchester United tarvitsi kärkeä. Pikaisesti. Yksi asia johti toiseen ja pian Ighalo veti punaisen uniformun päälleen. Vaatekappale, jota hän oli aina pienestä pitäen unelmoinut kantavansa.

Kuka on Odion?

Nyt päästään itse asiaan. Miksi hänen unelmansa vain näyttää jatkuvan? Tehoja satelee jatkuvalla syötöllä. Voiko siihen liittyä vastustajien taso? Osittain. Onko sattumalla oma osansa? Varmasti. Mutta. Hän tarjoaa pelillisesti varsin harvinaisen ja kompleksin paketin.

🌐👑

@KeranenKim
Conor McGregorin reaktio on varmasti monien mielessä tässä vaiheessa 🇳🇬

Ighalo on fyysisesti todella vakuuttava. Häneltä näyttää löytyvän kaikki neljä aspektia: nopeus, kiihtyvyys, voima ja taito. Kaikki nämä siis suhteutettuna ison miehen raameihin. Tai, miten sen ottaa. Ighalo on pituuttaan (181 cm) huomattavasti kookkaampi ja vahvempi. Painavin kaikista ominaisuuksista on kuitenkin kokemus. Kokemus tietää, milloin käyttää mitäkin ominaisuutta, missäkin tilanteessa. Hänen tuntemuksensa omasta kehostaan on hyvä. Samalla syyllistyn kuitenkin yhteen perisyntiin, mutta siltä ei voi välttyä tässä tapauksessa:

Paholainen piilee yksityiskohdissa

Yksityiskohta, mikä on välttänyt suurinta osaa ihmisistä on hänen integraationsa. Ighalo ei ollut pelikunnossa saapuessaan, koska Kiinan pääsarja oli tauolla. Ighalon saavuttua teki hän paljon tupla-sessioita, mutta yksi harjoitusmuoto nousi itselle yli kaiken. Hänet laitettiin potkunyrkkeilemään. Kamppailulajit, missä painotetaan potkimista ovat erittäin hyödyllisiä työkaluja jalkapallossa: liikkuvuus, voima potkussa ja jatkuva voimantuotanto-ketju. Auttaa pysymään varpaillaan. Auttaa pysymään keskittyneenä ja terävänä.

Zlatan Ibrahimovic on paras esimerkki siitä, miltä liikkuva iso mies näyttää. Hänen jalkansa ylettyy uskomattoman korkealle, ja hän pitää kehostaan erittäin hyvää huolta. Ighalon nivusten liikerata on parantunut merkittävästi lyhyessä ajassa ja se auttaa kontrolloimaan vaikeita palloja silkkisemmin sekä tarjoaa aivan eri potku-valikoiman ja jalkaterän käytön. Jalka niin sanotusti nousee paremmin ja enemmän hallitusti.

Ighalon G/A-mittari (maali/syöttö) näyttää merkintää, joka 70. minuutti. Otanta on todella pieni, mutta tahti on ollut vakuuttava. Voi väittää, että United on todennäköisesti saanut enemmän vastinetta rahoilleen kuin, mitä huomattavasti kalliimpi vaihtoehto olisi tuonut kesken kauden. Ighalon lainaan ei sisälly riskiä, ja jos pesti menee hyvin on seuralla vaihtoehto tehdä siirrosta pysyvä. Odion Ighalon monipuolisuus on yllättänyt varmasti monet:

UtdArena

@UtdArena
Odion Ighalo vs LASK:

32 touches
15/15 passes completed (100%)
7 duels won
5 dribbles completed
4 chances created
— 1 assist
4 shots on goal
— 1 goal

He was, once again, impactful and valuable.

Helpottaa myös ajoittain, että kärjessä on selkeä kohde. Pelaaja joka osaa vastaanottaa, mutta tehdä samalla järkeviä liikkeitä. Ei ole myöskään haitaksi, että hänellä on korkea työmoraali ja loistava yhteisymmärrys uuden tähtihankinnan, Bruno Fernandesin kanssa.

UEFA Europa League

@EuropaLeague
𝗢𝘂𝘁𝗿𝗮𝗴𝗲𝗼𝘂𝘀 from Odion Ighalo! 🔥🔥🔥

💫 Skill of the Day winner 💫

#UEL | @UKEnterprise | #UELSOTD

Kauneus piilee katsojan silmässä

On myös mielestäni syytä mainita, että kannatan Manchester Unitedia. Ei sen takia, että se värittäisi omaa arviota seurasta, päinvastoin. Objektiivisuus ja varsinkin kriittisyys on aina läsnä. Se tarkoittaa lähinnä, että seuraan joukkuetta ja koko organisaatiota tiiviimmin. Pyrin tuomaan oman totuuteni esiin. Kertoa ja kuvailla mitä havainnoin. Suurin osa hukkaa objektiivisuuden puolesta tai vastaan. Täällä painaa, ja tulee aina painamaan faktat.

Odion Ighalo elää tällä hetkellä parasta elämäänsä ja on noussut hetkessä fanien sydämeen. Haluan päättää tämän näkökulman siihen ajatukseen, että inspiraation etsiminen on monella tapaa kaunis kokemus. Välillä kauneus piilee karuudessa. Toisinaan puhtaudessa. Ighalon tapauksessa se piilee kiitollisuudessa. Itsekurin säilyessä kaikki on mahdollista ripauksella onnea.