Brightonin toimitusjohtajan Paul Barberin mielestä olisi ”todella epäreilua”, jos 25 pisteen erolla sarjaa johtavaa Liverpoolia ei kruunattaisi tämän kauden Valioliigan mestariksi.

Valioliiga on keskeytetty huhtikuun 4. päivään asti koronaviruksen takia. Englannissa mietitään monien muiden maiden tavoin, miten jalkapallokausi pystytään pelaamaan loppuun, mitkä joukkueet pääsevät europeleihin, kuka julistetaan mestariksi ja ketkä putoavat.

Barberin mielestä olisi myös epäreilua, jos jotkut seurat pudotettaisiin tämänhetkisen sarjataulukon perusteella. Mikä tahansa putoamisviivan alapuolella olevista joukkueista voi vielä nousta turvaan, jos kausi pelataan loppuun.

– Jokainen sarja aloitetaan olettaen, että kaikki 38 ottelua pelataan, kuten Valioliigakin, ja me haluamme pystyä siihen, kommentoi Barber BBC:lle.

– Meidän on pyrittävä pelaamaan ottelut, mutta on todella vaikea kuvitella, että Valioliigassa pelattaisiin kahden tai kolmen viikon päästä ottaen huomioon tämänhetkisen tilanteen.

– Jos kausi lopetettaisiin, olisi todella epäreilua, jos Liverpool ei voittaisi mestaruutta, koska kaikki arvostavat sitä, miten fantastinen kausi heillä on ollut. Se olisi yhtä lailla epäreilua, jos seuroja putoaisi, kun pelejä on jäljellä vielä yhdeksän tai kymmenen.

Valioliigan seurat kokoustavat ensi torstaina neuvotellakseen kauden jatkumisesta. Kaksi päivää aiemmin Euroopan jalkapalloliitto Uefa keskustelee kilpailujensa, kuten ensi kesän EM-kisojen, kohtalosta.

BBC:n mukaan Englannissa on arvioitu, että koronaviruksen vaikutukset näkyvät siellä pahimmillaan vasta 10-14 viikon kuluttua.