West Hamin topparin Angelo Ogbonnan mukaan Englannin ja englantilaisen jalkapallon päättäjien hidasta reagointia koronavirukseen on ”mahdotonta hyväksyä”.

Valioliiga ilmoitti viime perjantaina, että se jää kolmen viikon tauolle, kun Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta ja Chelsean laitahyökkääjä Callum Hudson-Odoi olivat saaneet tartunnan.

Ogbonna, 31, on kotoisin Italiasta, jota koronavirus on koetellut pahemmin kuin mitään muuta maata Euroopassa. Hänen mielestään Englannissa olisi pitänyt reagoida tilanteeseen huomattavasti aikaisemmin.

Italialaispuolustajan mukaan West Hamin ei olisi ikinä pitänyt pelata Arsenalia vastaan 7. maaliskuuta. Tykkimiehet oli viikkoa aiemmin kohdannut kreikkalaisen Olympiakosin, jonka omistaja Evangelos Marinakis kertoi tällä viikolla, että hän on saanut koronavirustartunnan.

[readmore from=Koronavirus]

Marinakis oli Arsenalin ja Olympiakosin välisessä ottelussa paikan päällä ja puhui monille lontoolaisten pelaajille. Seurapomon tilanne ei siis ollut vielä tiedossa West Hamin ja Arsenalin ottelun aikana, mutta Ogbonnan mielestä Valioliigan olisi silti pitänyt toimia nopeammin.

– Sitä on kerrassaan mahdotonta hyväksyä, että me pelasimme Arsenalia vastaan, kommentoi Ogbonna Corriere della Seralle.

– He pelasivat Olympiakosia vastaan, kun kreikkalaisten omistaja oli jo saanut tartunnan. Vaikuttaa lähes siltä, että jonkun pitäisi kuolla, jotta päätöksiä tehtäisiin ajallaan.

– Tämä ei koske [pelkästään] jalkapalloa, mutta se on juurtunut tämän maan mentaliteettin. He eivät ole täysin sisäistäneet tämän viruksen riskejä tai sitä, että se voi levitä muutamassa sekunnissa, jossei toimita oikein.

– Minua ei ole testattu, mikä kielii entisestään täkäläisten piittaamattomasta asenteesta.

Ogbonnan mukaan kaikkien maiden tulisi ottaa mallia Italiasta, joka on ottanut käyttöön järeät toimet taistelussa virusta vastaan.

– Ulkomailla elävänä italialaisena minä olen äärimmäisen ylpeä siitä, mitä maani tekee. Meitä voi kritisoida niin monesta asiasta, mutta minusta me olemme maailman parhaiden joukossa, kun puhutaan terveydenhuollosta.