Useat lehdet uutisoivat hiljattain siitä, että UEFA olisi neuvonut Valioliigaa kruunaamaan Liverpoolin mestariksi, jos kausi jouduttaisiin keskeyttämään täysin. UEFA:n presidentti Aleksander Ceferin on kuitenkin kertonut, ettei mitään Euroopan huippuliigaa olla ohjeistettu toimimaan vastaavalla tavalla.

UEFA kokoontui tiistaina neuvottelemaan siitä, miten keskeytyneiden sarjojen ja EM-kisojen kanssa tulisi toimia koronaviruskriisin keskellä.

Kesän 2020 EM-kisoja päätettiin siirtää vuodella eteenpäin. Sen lisäksi UEFA toivoi, että Euroopan huippusarjat saataisiin pelattua päätökseen kesäkuun 30. päivään mennessä. Jos nykyistä ottelutaukoa joudutaan pidentämään, Valioliigakausi on myös vaarassa tulla kokonaan mitätöidyksi kyseisen takarajan takia.

Ceferinin mukaan puheet siitä, että sarjan nykyiset ykkösjoukkueet kruunattaisiin joka tapauksessa mestareiksi, ovat kuitenkin pötypuhetta. UEFA ei ole antanut vastaavanlaista ohjeistusta Valioliigalle tai millekään muulle Euroopan pääsarjalle.

– Näin ja kuulin joitain epäaitoja uutisia siitä, että UEFA olisi neuvonut liigoja lopettamaan sarjakaudet nyt, ja päättämään voittajan sen perusteella, kuka on tällä hetkellä ensimmäisenä, Ceferin kertoi Daily Mirrorin mukaan.

[readmore from=koronavirus]

– Voin sanoa, ettei nämä puheet pidä paikkaansa. Meidän tavoitteemme on pelata sarjakaudet päätökseen, emmekä me ole antaneet tällaisia neuvoja millekään yhdistykselle tai liigalle.

Liverpool johtaa Valioliigaa peräti 25 pisteen turvin, eikä se tarvitsisi enää kuin kuusi pistettä varmistaakseen seuran ensimmäisen tittelin 30 vuoteen.

Jürgen Kloppin miehistön palkitseminen tarkoittaisi kuitenkin sitä, että muidenkin seurojen nykyiset sarjasijoitukset lukittuisivat. Muilla joukkueilla ei täten olisi mahdollisuutta jatkaa taisteluaan Mestarien liiga -paikoista tai putoamista vastaan.

Pävitetty 19.3.2020 kello 15:00 – Epäkorrektia otsikkoa muokattu ja jutun sisältöä selvennetty