Norwichin ja Skotlannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Kenny McLean sanoo, ettei enää pysty keskittymään seuransa tai maajoukkueen tilanteeseen. Stressi valioliigapaikan säilyttämisestä tai EM-kisoihin selviämisestä on nyt taka-alalla.

Teemu Pukki joukkueineen on Valioliigan viimeisenä, kuuden pisteen päässä säilymisestä, kun keskeytettyä kautta on jäljellä enää yhdeksän ottelun verran. Skotlannin taas oli määrä pelata torstaina Israelia vastaan EM-kisapaikka mielessään. Tuokin ottelu on luonnollisesti koronavirusepidemian vuoksi siirretty tuntemattomaan ajankohtaan.

McLean sanoo, että jalkapallo kokonaisuudessaan on jäänyt suurempien asioiden varjoon.

– Näissä olosuhteissa on vaikeaa ajatella tilannetta, jossa olemme Norwichin tai Skotlannin kanssa. Skotlannissa kaikki tietysti odottivat kahta suurta ottelua. Meidän on vain oltava niihin valmiina, kun aika joskus koittaa.

Valioliigassa säilyminen on vaikea tehtävä, muttei täysin mahdoton.

– Ajauduimme pahaan tilanteeseen, mutta viime aikoina alkoi tuntua siltä, että voisimme kääntää sen. Luulen, että kun sarja tekee paluun, ottelut tulevat kovalla tahdilla. Meidän on vain pidettävä itsemme mahdollisimman hyvässä kunnossa sitä varten.

Päivärutiinien muutos tuntuu raskaalta.

– Tuntuu kuin siitä olisi todella pitkä aika, kun viimeksi treenasimme yhdessä. Se aika tuntuu paljon pidemmältä kuin mitä se oikeasti on ollut. Valitettavasti emme nyt voi vaikuttaa jalkapalloasioihin millään tavoin. Nyt on vain huolehdittava toisistamme.

Lähde: Sky Sports