Toista sataa valioliigaottelua Evertonin ja Norwichin paidoissa tahkonut Steven Naismith oli nykyjoukkueensa, skottilaisen Heartsin pelaajista ensimmäinen, joka suostui palkkansa puolittamiseen. Hearts kamppailee talousvaikeuksien kanssa koronavirusepidemian keskellä.

33-vuotias joukkueensa kapteeni katsoo toimet nyt tarpeellisiksi.

– Kuten muutkin joukkueessa, olen miettinyt paljon ehdotusta 50 prosentin palkanalennuksesta, ja keskustellut siitä syvällisesti perheeni kanssa. Leikkaukset tehdään seuran, ja mahdollisimman monen työpaikan pelastamiseksi.

Naismith näkee, että kyse on tavallaan takaisin maksamisesta.

– Perheeni kanssa katsomme, että pitkä jalkapalloura on tuonut meille paljon hyvää. Siksi olen sitä mieltä että voin, ja minun pitää, suostua palkkani puolittamiseen. Kapteenina tuen joukkueen pelaajia päätöksissään, mitä tahansa ne sitten ovatkin.

Samalla kuultiin myös toinen lupaus.

– Sitoudu pysymään Heartsissa, millä tahansa tasolla sitten ensi kaudella pelaammekin. Pidän seuran edustamista kunnia-asiana, ja toivon että tämä tieto voi antaa jotain varmuutta näihin epävarmoihin aikoihin.

Naismithillä on tilillään yli 200 Skotlannin pääsarjaottelua, Englannin puolella kerättyjen meriittien lisäksi. Hän on pelannut 51 Skotlannin A-maaottelua.

Heartsin valmentaja Daniel Stendelin kerrottiin viime viikolla luopuneen palkastaan kokonaan, seuran tilannetta auttaakseen.

Lähde: Sky Sports

Muokattu 23.3. klo 08.50: valmentajan päätös