Valioliigaseura Brightonin toimitusjohtaja Paul Barber on vahvistanut, että yhdellä joukkueen pelaajista on todettu koronavirustartunta.

– Testasimme kolme pelaajaa, joista yksi osoittautui positiiviseksi. Emme testaa kaikkia pelaajiamme rutiininomaisesti. Testaamme heitä vain silloin kun huomaamme jonkinlaisia oireita, Barber kertoi Sky Sportsin mukaan.

– Mutta se yksi positiivinen virustartunta todettiin juuri tänään. Se on harmillista, mutta hän on kunnossa, ja hän tulee tietysti saamaan kaiken tarvitsemansa hoidon tällä hetkellä.

[readmore from=koronavirus]

Valioliigapelaajien keskuudessa ollaan todettu vasta muutamia koronavirustartuntoja. Ensimmäisenä pelaajana tartunnan sai Chelsean laitahyökkääjä Callum Hudson-Odoi, jonka kahden viikon mittainen karanteeni päättyi tämän viikon maanantaina.

Brighton, yhdessä Bournemouthin kanssa, on samaan aikaan luvannut lahjoittaa vähintään 1000 ilmaista ottelulippua NHS:n työntekijöille koronaviruskriisin jälkeen. NHS, eli National Health Service, on Yhdistyneen kuningaskunnan julkinen terveydenhuoltojärjestelmä.