Arsenalin entisen laitapuolustajan Bacary Sagnan mukaan seuran päätös myydä Robin van Persie ja Alex Song vuonna 2012 vaikutti merkittävästi hänen päätökseensä lähteä seurasta vuonna 2014.

Sagna saapui Pohjois-Lontooseen ranskalaisen Auxerren riveistä vuonna 2007. Hän nousi nopeasti yhdeksi sarjan parhaista laitapuolustajista, tullen nimetyksi Valioliigan tähdistöjoukkueeseen vuonna 2008 ja 2011.

Sagna vietti seitsemän vuotta Arsenalissa, pelaten yhteensä 284 ottelua Tykkimiesten alakerrassa. Hänen sopimuksensa Emiratesilla tuli kuitenkin päätökseen vuonna 2014, jonka jälkeen Manchester City nappasi hänet ilmaisella siirrolla Etihadille.

Sagna, 37, on tällä hetkellä ilman seuraa. Hän on nyt kertonut, kuinka van Persien myyminen Manchester Unitediin ja Songin myyminen Barcelonaan vaikuttivat hänen päätökseensä lähteä seurasta.

– Pahoitin mieleni, en silloin kun [Cesc] Fàbregas lähti – koska se oli melko odotettu siirto – enkä silloin kun [Samir] Nasri lähti, mutta silloin kun Robin lähti. Se oli kuin lausunto seuralta. Hän lähti tavalla, mitä kukaan ei ymmärtänyt, koska hän oli liidossa, Sagna kertoi Goalille.

Robin van Persie, Alex Song ja Bacary Sagna Arsenalin paidassa vuonna 2011. Kuva: Getty Images

– Hän oli täysin erityyppinen pelaaja. Hän oli eläin kentällä, maalintekokone. Kun hän lähti, en tiennyt miksei Arsenal yrittänyt kovemmin saadakseen hänet jäämään.

– Vaikka heidän olisi pitänyt käyttää paljon rahaa sen eteen, heidän olisi pitänyt laittaa kaikki likoon, koska uuden pelaajan hankkiminenkin maksaisi. Ja jos haluat voittaa jotain, se vie aikaa, että se uusi pelaaja sopeutuu.

– En ymmärtänyt sitä enkä Alex Songin siirtoa. He kaksi lähtivät samaan aikaan ja minä sain sen selville ranskalaislehtien kautta. Se todella suututti minut.

[readmore from=Arsenal]

Sagnan mukaan toinen syy hänen lähdölleen oli se, miten myöhässä lontoolaisseura yritti avata neuvottelut jatkosopimuksesta. Sagna olisi saattanut suostua jatkoon, jos Arsenal olisi osoittanut enemmän halukkuuta hänen jäämisensä eteen.

– Jos he olisivat halunneet minun jäävän, olisin varmaan jäänyt. Mutta minusta ei tuntunut siltä, että he olisivat tehneet kaikkensa sen eteen. En odottanut heidän juoksevan ympärilläni, mutta odotin jonkinlaista rakkautta ja halukkuutta minua kohtaan vuosi ennen sopimukseni päättymistä – saman sopimuksen jonka alla olin pelannut kuusi vuotta pyytämättä koskaan penniäkään enempään.

– Mutta he aloittivat neuvottelemaan minulle vasta sen jälkeen kun olin tehnyt sen haastattelun [tulevaisuuden suunnitelmistani] L’Équipelle. Se ei tuntunut luonnolliselta päätökseltä, eikä se minusta tuntunut ollenkaan miellyttävältä. Se satutti minua pelaajana ja persoonana, koska annoin aina kaikkeni, enkä koskaan pyytänyt seuralta mitään vuosien 2008 ja 2014 välillä.