Joey Barton oli jo peliurallaan toistuvasti otsikoissa. Peliuran jälkeenkin mies on tasaiseen tahtiin laukonut kommenttejaan julkisuudessa.

Tuorein täräytys liittyy koronaviruspandemian vastaiseen taisteluun. Huippupelaajat ympäri maailman ovat muun muassa osallistuneet niin sanottuun vessapaperihaasteeseen, jossa käytännössä videoidaan vessapaperirullan pomputtelua.

Samaan aikaan esimerkiksi Valioliigassa yhdenkään pelaajan palkkaa ei ole leikattu, mikä on aiheuttanut viime päivinä vastalauseiden vyöryn. Muun muassa Tottenhamin kannattajayhdistys kritisoi tiedotteessaan seuran toimintaa.

Osa pelaajista on oma-aloitteisesti tehnyt lahjoituksia eri tahoille. Esimerkiksi tuntemattomaksi jäänyt Liverpool-pelaaja lahjoitti 25 000 puntaa paikalliselle lastensairaalalle. Lionel Messi taas lahjoitti miljoona euroa, ja lähes saman summan laittoi jakoon Neymar.

Bartonin twiitin mukaan jalkapallotoimijoiden olisi syytä tehdä enemmän.

– Hankkikaa etulinjan [terveydenhuollon] ihmisille testejä ja suojavarusteita. He riskeeraavat henkensä, Bartonin twiitti alkoi.

– Julkkikset pitävät kylttejä. Potkivat jotain vit*n vessapaperirullia. Ehkä se tekee olon paremmaksi, mutta se ei pelasta henkiä.

”Puhukaa vähemmän, tehkää enemmän.”

Joey Barton

@Joey7Barton
Get the frontline people tests and the correct protection that they need.

They are putting their lives on the line.

Clapping.

Celebs holding up signs.

Kicking fucking toilet rolls.

It might make you feel better but it won’t save lives.

‘Say less, do more.’