Tottenhamin kannattajajärjestö (THST) on raivoissaan seuran päätöksestä koronaviruspandemian riehuessa ympäri maailman.

Tottenham on leikannut ei-pelaavan henkilöstön palkoista 20 prosenttia ja lomauttanut osan seuran työntekijöistä. Samaan aikaan pelaajien ansioihin ei ole koskettu.

Seuran puheenjohtaja Daniel Levy on leikannut omaa palkkaansa, joskin hän ilmoitti samassa yhteydessä kolmen miljoonan punnan vuosibonuksestaan.

Seuran toiminta ja viestintä eivät saa kiitosta seuran kannattajilta.

– Olemme vahvasti suositelleet, että seura selittää toimiaan kannattajille yksityiskohtaisesti ja huomattavasti tähänastista selkeämmin, THST:n tiedotteessa sanottiin.

– Kaikkein eniten kannattajia – jotka odottavat seuran toimivan oikein – raivostuttaa se, että organisaatio, jonka pitäisi olla taloudellisesti hyvinvoiva leikkaa henkilöstön palkkoja ja pyytää valtiolta apua, kun samaan aikaan parhaiten palkatut yksilöt saavat pitää ansionsa.

– Viha ei kohdistu pelkkään Spurs-yhteisöön, vaan myös siihen, miten seuran maine hyvin johdettuna liiketoimintana näyttäytyy nyt.

[readmore from=koronavirus]

– Olemme tietoisia siitä, että jalkapalloseurat eivät voi muuttaa pelaajien tai valmennusjohdon sopimuksia ilman yhteisymmärrystä vastapuolen (pelaajajärjestö PFA ja managerijärjestö LMA) kanssa. Siksi kommentti siitä, että Tottenham on päättänyt leikata ei-pelaavan henkilöstön palkkoja ja pitää pelaajien palkat ennallaan on hieman epätarkka.

– Mikään ei kuitenkaan estä pelaajia tekemästä oma-aloitteisia lahjoituksia, jotta heikoimmassa asemassa olevat eivät joutuisi kantamaan liian raskasta taakkaa. Eikä mikään estä seurajohtoa leikkaamasta entisestään palkkojaan. Olemme tehneet selväksi, että tällaista linjaa kannattajat tukisivat.

Tottenham teki viimeksi päättyneellä tilikaudella 461 miljoonan punnan liikevaihdolla 87 miljoonan punnan liikevoiton ennen veroja.