Tottenham-pelaaja Toby Alderweireldin agentti Stijn Francis ei ole pelaajien palkkaleikkauksien kannalla. Francisin mukaan pelaajille pitäisi antaa oikeus purkaa sopimus ilmaiseksi, jos palkkoja leikataan.

[readmore from=”koronavirus”]

Koronaviruksen leviämisen seurauksena jalkapalloilijoiden palkat ovat olleet Britanniassa yksi isoimmista puheenaiheista. Muun muassa Britannian terveysministeri Matt Hancock on vaatinut pelaajia leikkaamaan palkkojaan yhteisen hyvän eteen.

Francis kertoo The Guardianiin tekemässä kirjoituksessaan, miksi jalkapallopelaajan kohdalla palkkaleikkaus olisi ongelmallinen.

– Normaali työntekijä voi lopettaa työnsä irtisanomisajalla. Myös työnantaja voi purkaa työsuhteen irtisanomisajalla tai maksamalla kompensaatiota, Francis pohjustaa.

– Kun seura ostaa pelaajan, he ottavat riskin maksamalla siirtokorvauksen ja maksamalla isoa palkkaa. Tätä riskiä vastaan pelaajat eivät voi lähteä seurasta ennen sopimuksen loppumista, jos kaikki osapuolet eivät siihen suostu. Pelaajat puolestaan voivat olla varmoja, että he saavat palkkansa seuralta sopimuksen aikana.

– Seurat, jotka pyytävät pelaajaa leikkaamaan palkastaan, horjuttavat tätä sopimuksellista periaatetta. Jos seurat vaativat palkkaleikkauksia, pelaajien pitäisi saada samat oikeudet, jotka ovat kaikilla tavallisillakin työntekijöillä.

– Pelaajien palkkoja leikkaavien seurojen pitäisi hyväksyä se, että pelaajat pystyvät purkamaan työsopimuksensa ilmaisesksi, ja nämä seurat eivät voisi vaatia siirtokorvausta, jos pelaaja haluaisi lähteä.