Burnleyn kapteeni Ben Mee uskoo vahvasti myös valioliigapelaajien vastuunkantoon yhteiskunnallisesti haastavassa tilanteessa. Hän käyttää samaa, kieltämättä vakuuttavaa argumenttia kuin Sheffield United -manageri Chris Wilder hiljattain.

– Me olemme etuoikeutetussa asemassa, voidessamme tehdä tässä yhteiskunnassa sitä mitä teemme. Emme koskaan unohda sitä. Taloudelliset ansiomme ovat tarkkaan ja julkisesti dokumentoituja. Samaan aikaa kuitenkin valtaosa ammattilaisista tulee olosuhteista, jotka ankkuroivat heidät sosiaaliseen todellisuuteen, huolimatta mahdollisesta omasta menestymisestä.

Mee kirjoittaa The Guardianin kolumnissaan hyvin positiiviseen sävyyn PlayersTogether -kampanjan keulahahmo Jordan Hendersonista.

– Mestarien liigan voittanut kapteeni on myös työväenluokkainen jätkä Sunderlandista. Hän ansaitsee kaiken tunnustuksen meidän yhdistämisestämme tässä tilanteessa. Hänen toimintansa on juuri sitä, mikä tekee todellisen johtajan.

Pelaajien yhteenliittymä pyrkii tukemaan koronaviruspandemian runtelemaa kansakuntaa.

– Siitä hetkestä, kun Jordan soitti minulle, valioliigakapteenit ovat tehneet väsymättä töitä asian eteen. Kollektiivinen halu auttaa on vahva, ja pyrimme ohjaamaan varoja niille tahoille, joilla niitä eniten tarvitaan. Tarkoitus on kerätä mahdollisimman suuri määrä rahaa, ja tukea sillä NHS:ia (kansalliset terveyspalvelut). Tulemme tukemaan henkilökuntaa ja vapaaehtoisia.

Kolmekymppinen toppari avaa tuen muotoja tarkemmin.

– Monet NHS:lle työskentelevistä joutuvat olemaan eristyksissä, erossa perheistään. Se on henkisesti hyvin kuluttavaa, joten heidän käytössään on tärkeää olla teknologiaa, jolla pitää yhteyttä lähimmäisiin. Haluamme auttaa myös ruokahuollossa, sekä yöpymismahdollisuuksien ja taukotilojen kalusteiden järjestämisessä.

Pandemian vaikutukset tulevat näkymään kaikkialla vielä vuosia.

– Kuten jalkapallossa, tuki ja kannatus eivät pääty siihen kun ottelu on ohi. Myös me tulemme jatkamaan tukeamme etulinjoille aina kun siihen on tarvetta.

Englannin terveysministerin matalamieliset kommentit pelaajien tuen puutteesta muutama viikko sitten, lietsoivat negatiivista ilmapiiriä.

– On sanottava, että nuo kommentit eivät ainakaan auttaneet tilannetta. Huono julkisuus seuraa kaikkia, jotka ovat korkean profiilin ammateissa. Negatiivisista puolista saa parhaat otsikot. Sen sijaan, että otsikoissa on tehty jalkapalloilijoista ”pahiksia”, oltaisiin niissä voitu keskittyä ylistämään niitä avaintekijöitä, jotka asettavat itsensä vaaraan auttaakseen muita. He pitävät tämän maan jaloillaan, ja pyrimme tekemään osamme heitä siinä auttaaksemme.