Liverpoolin entinen toppari Mamadou Sakho sanoi hylänneensä Barcelonan, Bayern Münchenin ja Arsenalin tarjoukset päästäkseen Anfieldille.

Nykyään Crystal Palacea edustava Sakho, 30, siirtyi Englantiin vuonna 2013 kotimaansa Ranskan suurseurasta Paris Saint-Germainista, jonka kapteenina hän toimi ensimmäistä kertaa jo 17-vuotiaana. Liverpool latoi tiskiin 19 miljoonaa euroa ja voitti taistelun Sakhosta, jolla riitti ottajia ympäri Eurooppaa.

– Minä sain tarjouksia Barcelonalta, Bayern Müncheniltä, Arsenalilta ja Liverpoolilta, kun lähdin Paris Saint-Germainista, muisteli Sakho Stadium Magin haastattelussa

– Valitsin Liverpoolin, koska se oli yksi unelmieni seuroista ja sillä on mahtava historia. Sain mahdollisuuden pelata neljä vuotta punapaidassa Anfieldin fantastisen yleisön edessä.

– Minulla oli todella hyvä suhde seurajohtoon ja pelasin mahtavien lahjakkuuksien, kuten Luis Suárezin, Philippe Coutinhon, Daniel Sturridgen ja Steven Gerrardin kanssa. Koin harvinaisia hetkiä niiden pelaajien kanssa.

Kaikkiaan Sakho on esiintynyt Valioliigassa 118 kertaa. Kuva: Getty Images

Sakho pelasi Liverpoolissa 80 ottelua, mutta suuntasi tammikuussa 2017 lainalle Palaceen, joka hankki hänet seuraavana kesänä itselleen. Hän ei ehkä ole lunastanut Valioliigassa niitä odotuksia, joita häneen nuorempana kohdistettiin, mutta Sakho haaveilee yhä paluusta Ranskan A-maajoukkueeseen, jossa hän on esiintynyt 29 kertaa. Viimeksi Sakho pelasi Les Bleusin paidassa marraskuussa 2018 ja tuolloinkin yli kahden vuoden tauon jälkeen.

– Haluan pelata Crystal Palacessa ja pidän yhä silmällä maajoukkuetta. Olen vasta 30-vuotias. Sanon aina, että kunnianhimoiseksi syntyvä myös kuolee kunnianhimoisena.

– Ranskassa on monia lahjakkaita pelaajia. Olemme onnekkaita, kun meillä on niin poikkeuksellinen ryhmä pelaajia, joista valita. Aion ensin antaa parhaani Crystal Palacelle ja sen kannattajille. Kun pelaa hyvin, maajoukkue astuu kuvaan.

– Uralla ei voi ikinä ennustaa mitään, mutta olen tällä hetkellä onnellinen Crystal Palacessa, jossa minulla on 1,5 vuotta sopimustani jäljellä. Olen onnellinen täällä nyt, mutta ikinä ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan.