Brightonin omistaja Tony Bloom haluaisi palkkakaton käyttöön Valioliigassa, mutta myöntää, että sen toteuttaminen olisi ”erittäin vaikeaa”.

Viime vuoden huhtikuussa Deloitten talousanalyytikot selvittivät, että Valioliigan seurat tienasivat viime kaudella 4,8 miljardia puntaa (noin 5,5 miljardia euroa), josta lähes 60 prosenttia meni palkkoihin.

Brightonin toimitusjohtaja Paul Barber, tekninen johtaja Dan Ashworth ja päävalmentaja Graham Potter ovat leikanneet palkkojaan ”merkittävästi” auttaakseen seuraa koronaviruspandemian keskellä.

Bloomin mukaan jalkapallossa on tapahduttava muutoksia, jotta seurat pysyisivät kilpailukykyisinä ilman, että niiden tulevaisuus olisi vaarassa. Palkkakaton läpiviemiseksi siihen tarvittaisiin mukaan muutkin sarjat kuin Valioliiga.

– Sen pitäisi koskea koko maailmaa tai vähintään Eurooppaa, jos siitä halutaan toimiva, kommentoi Bloom Sky Sportsille.

– Näen siinä isoja vaikeuksia. Olen varma, että vastaan tulisi oikeudellisia ongelmia.

– Mutta jos se on toteutettavissa ja jos sarjat ympäri Eurooppaa pääsevät jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen siitä, niin jonkin asian on muututtava.

– Seurojen on todella vaikea olla kilpailukykyisiä ja toimia seuroina oikein, mutta toisaalta olemme nähneet monien seurojen käyttävän paljon rahaa, toimivan taloudellisesti kestämättömästi ja asettavan siten seurojen pitkäaikaisen elinkelpoisuuden vaakalaudalle.

– Jostain palkkakaton tyyppisestä tullaan puhumaan, mutta minun on todella vaikea nähdä sen toteutuvan.