Mediassa levisi uutinen, jonka mukaan kansainvälinen terveysjärjestö WHO olisi suositellut UEFA:lle kansainvälisten otteluiden pelaamista vasta vuoden 2021 lopulla. UEFA kuitenkin kiisti keskiviikkona väitteet.

Brasilialainen Placar-lehti uutisoi, että Kansainvälinen terveysjärjestö WHO olisi antanut viime viikolla UEFA:lle suosituksen, jonka mukaan kansainvälisiä otteluita tulisi pelata aikaisintaan vasta vuoden 2021 lopulla koronaviruksen taltuttamiseksi.

WHO:n huhutussa suosituksessa ei otettu kantaa kansallisten sarjojen, kuten Valioliigan pelaamiseen. Valioliigan käynnistämistä uudelleen on ehdoteltu kesälle, mutta mitään päätöksiä ei ole vielä tehty otteluiden jatkamisen suhteen.

UEFA otti kuitenkin nopeasti kantaa uutiseen ja kertoi, ettei väitteet WHO:n suosituksista pidä paikkaansa.

– Tämä ei pidä paikkansa. WHO ei ole koskaan suositellut, että jalkapalloa ei pitäisi pelata ennen loppuvuotta 2021, UEFA:n tiedottaja kertoi Sky Sportsin mukaan.

Huhuttu WHO:n suositus olisi käytännössä tarkoittanut sitä, että europelit (Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga) olisivat jääneet tauolle puoleksitoista vuodeksi ja esimerkiksi EM-lopputurnaus olisi pitänyt perua. Englanti on yksi EM-kisojen isäntämaista, ja muun muassa välierät ja finaali pelataan Wembleyllä, Lontoossa. Liverpool on hallitseva Mestarien liigan voittaja ja Chelsea hallitseva Eurooppa-liigan mestari.