Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters on vastannut kirjeitse ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin Valioliigalle lähettämään kirjeeseen.

Amnesty lähestyi Valioliigaa ja esitti sarjalle huolensa Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteesta ja maan valkopesuyrityksestä Newcastle-omistuksen varjolla.

– Niin kauan kuin näitä kysymyksiä [Saudi-Arabian ihmisoikeusloukkauksista] ei käsitellä, Valioliiga asettaa itsensä alttiiksi sille, että sitä käyttävät hyväkseen tahot, jotka yrittävät hyötyä Valioliigan arvokkuudesta, Amnesty UK:n johtaja Kate Allen kirjoitti kirjeessä.

– Nämä tahot yrittävät peitellä toimiaan, jotka ovat todella moraalittomia, rikkovat lakia ja ovat ristiriidassa Valioliigan ja jalkapalloyhteisön arvojen kanssa.

Nyt Valioliigan toimitusjohtaja Masters on vastannut kirjeeseen.

– Kirjoitan vastauksena 20.4. lähettämäänne kirjeeseen, jossa esitettiin huoli siitä, että Saudi-Arabiassa toimiva yhtiö on oletetusti ostamassa Newcastle Unitedin, Mastersin kirje alkoi Newcastlen alueen paikallislehden, Chronicle Liven, mukaan.

– Tällaiset asiat päätyvät usein median spekuloinnin kohteeksi, mutta kovassa ytimessä ovat Britannian lainsäädännön ja Valioliigan omien sääntöjen vaatimat prosessit, joita ei voida käsitellä julkisesti ja joita me emme voi kommentoida.

[readmore from=Newcastle]

– Siitä huolimatta voin vakuuttaa, että nämä prosessit ovat tiukemmat kuin mitä Britannian yhtiöoikeus vaatii, ja prosessia seurataan yhtä tarkasti jokaisen valioliigaseuran mahdollisen oston kohdalla.

Saudi-Arabian ostoaikeita yrittää estää myös tv-yhtiö beIN Sports, joka Amnestyn tavoin on lähestynyt kirjeitse Valioliigaa ja valioliigaseuroja. BeIN Sports ei ole vedonnut ihmisoikeusloukkauksiin, vaan Saudi-Arabian toimintaan (tai toimimatta jättämiseen) laittomien ottelustriimien suhteen.

BeIN Sportsilla on asiassa oma lehmä ojassa, sillä se nivoutuu osaksi Qatarin ja Saudi-Arabian valtakamppailua. Lue kattava tekstimme tästä.