Brasilian maajoukkueen entinen tähtipelaaja Rivaldo kehottaa maanmiestään, Barcelonan Philippe Coutinhoa, palaamaan Valioliigaan.

Coutinhoa, 27, on viime päivinä huhuttu Chelseaan. Hän pelasi Englannissa jo vuosina 2013–2018 Liverpoolissa, joka myi hänet 105 miljoonalla punnalla (noin 120 miljoonaa euroa) Barcelonaan. Summa saattaa nousta kaikkiaan 40 miljoonalla punnalla tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Brassitaituri ei ole kuitenkaan onnistunut vakuuttamaan Barcelonan seurajohtoa tai kannattajia. Hän lähti täksi kaudeksi lainalle Bayern Müncheniin, joka sisällytti diiliin osto-option, jonka se voi käyttää tulevana kesänä. Saksalaismediassa on kuitenkin liikkunut huhuja, että Bayern jättäisi option käyttämättä.

[readmore from=Philippe-Coutinho]

Rivaldon, 48, mielestä siirto Englantiin ja Chelseaan voisi saada Coutinhon uran uuteen nousuun.

– Uskon, että tämä tilaisuus jatkaa uraa Chelseassa voisi olla hyvä vaihtoehto Philippe Coutinholle. Hän on viettänyt 1,5 kautta Barcelonassa ja yhden Bayern Münchenissä ilman, että olisi saavuttanut vastaavanlaista menestystä kuin Liverpoolissa, kommentoi Rivaldo Goalin mukaan.

– Hän siirtyisi isoon seuraan sekä maahan ja sarjaan, jonka hän tuntee hyvin ja missä hän on pelannut toistaiseksi parhaat vuotensa. Joten jos se siirto todella tapahtuu, olen varma, että hänellä on hyvä mahdollisuus kääntää uransa. Hän on kuitenkin loistanut Valioliigassa jo aiemmin.

– Coutinhon viime vuosien perusteella voidaan sanoa, että hän ei ole saavuttanut sitä, mitä häneltä odotettiin, mutta hänellä on yhä aikaa nousta parhaalle tasolleen. Hänestä voisi hyvin tulla sama pelaaja kuin Liverpoolissa, jos hän saa itseluottamuksensa takaisin.

Rivaldo painotti, että Coutinho ei ole pelannut huonosti – vain alle odotusten.

– Sanoisin, että tämä on ollut vain ei-niin-hyvä jakso häneltä, mutta emme voi sanoa, että hän olisi pelannut huonosti, koske se olisi valhe. Asiat eivät vain ole sujuneet niin hyvin kuin moni odotti, kun hän siirtyi Liverpoolista Barcelonaan.

– Hän on yhä vakiokasvo Brasilian maajoukkueessa. Hänellä ei ole ollut onnea Barcelonassa tai Bayernissa, mutta ehkä se voisi muuttua uudessa seurassa. Uskon, että Chelsea voisi olla hänelle hyvä mahdollisuus päästä takaisin parhaalle tasolleen.