Brasilian A-maajoukkueen ja PSG:n tähtipelaaja Neymar oli jo nuorena kiinnostava pelaaja. Muun muassa valioliigaseura Chelsea teki konkreettisen tarjouksen Neymarille vuonna 2010.

Neymarin entinen agentti Wagner Ribiero kertoi espanjalaiselle AS-lehdelle, että Chelsea oli hyvin kiinnostunut 17-vuotiaasta Neymarista, joka pelasi vielä vuonna 2010 Santosissa. Kiinnostusta oli ymmärrettävästi myös muualta. Kaudella 2009-10 Neymar tykitti Brasilian pääsarjassa 17 maalia ja antoi 9 maalisyöttöä.

– Puheluita riitti häneen (Neymariin) liittyen. Sain virallisen tarjouksen Chelsealta samana päivänä kun Neymar debytoi Brasilian A-maajoukkueessa 2010, Ribiero paljasti.

Neymar sai ensimmäisen maaottelunsa Brasilian paidassa Yhdysvaltoja vastaan 10. elokuuta 2010 ja teki heti maalin 2-0-voitossa.

– He tekivät tarjouksen, jota sitten tutkimme, mutta emme lopulta tehneet minkäänlaista päätöstä. Annoin sen [sopimuksen] eteenpäin Neymarin isälle ja pelaajalle itselleen. Sen jälkeen tuli vielä tarjoukset Bayern Münchenista ja Juventuksesta. Juven kanssa meillä oli vielä tapaaminen Torinossa, Ribiero avasi.

Neymar päätti lopulta jatkaa Santosissa. Hän siirtyi Barcelonaan virallisesti vasta kesällä 2013, ja siirtosumma kohosi kaikkinensa lopulta yli 88 miljoonaan euroon. Santosin aiempi puheenjohtaja Luis Alvaro de Oliveira Ribiero kertoi aiemmin, että Chelsean tarjous olisi ollut 25 miljoonaa puntaa eli noin 28,6 miljoonaa euroa.

PSG maksoi Neymarista kesällä 2017 yhä voimassa olevan maailmanennätyssumman 222 miljoonaa euroa. Näin ollen Neymarin arvo kohosi seitsemässä vuodessa noin 605 prosenttia, kun Chelsean tarjous on muutettu vastaamaan vuoden 2017 arvoa.