Newcastle Unitedista on tulossa maailman rikkain jalkapalloseura.

Omistus on siirtymässä Mike Ashleylta Saudi-Arabian johtamalle konsortiolle. Kauppasumma (300 miljoonaa puntaa) on jo sovittu, kauppakirjat allekirjoitettu ja käsiraha maksettu.

Valioliiga on jo jonkin aikaa prosessinsa mukaisesti tutkinut ostajaehdokkaiden (pienemmillä osuuksilla myös Amanda Staveleyn PCP Capital Partner ja Reubenin veljesten pääomasijoitusyhtiö) taustoja. Tuoreimpien lehtitietojen mukaan tarkistus olisi ohi kymmenen päivän sisällä.

Vaikka kauppa on herättänyt vastustusta Saudi-Arabian ihmisoikeusloukkausten ja tv-oikeusrikkomusten vuoksi, kaupan odotetaan menevän läpi. Sillä hetkellä Newcastlesta tulisi maailman rikkain jalkapalloseura, kiitos Saudi-Arabian kuningasperheen 1,3 biljoonan euron suuruisen omaisuuden.

Mitä todennäköisimmin uudet omistajat pyrkivät tekemään merkittäviä investointeja jo tämän kesän pelaajamarkkinoilla.

Ranskalainen, siirtomarkkinoihin keskittyvä sivusto FootMercato kertoo, että Newcastle tavoittaa kolmea isohkoa kalaa, joilla kaikilla on yhteyksiä Ranskaan.

Ensinnäkin Newcastle tavoittelee Napolissa pelaavaa Kalidou Koulibalya. Ranskassa syntynyt ja vuoteen 2012 asti pelannut senegalilaistoppari on ollut vuosia suurseurojen kiikarissa, mutta mies on toistaiseksi pysynyt Napolissa. Nyt italialaisseura olisi FootMercaton mukaan valmis myymään, joskin hurjalla 80 miljoonan euron hinnalla.

[readmore from=Newcastle]

Sivuston mukaan toinen kohde on keskushyökkääjä Edinson Cavani. Uruguaylainen olisi sikäli helpompi hankinta, että hänen sopimuksensa PSG:n kanssa päättyy tähän kauteen. Toisaalta Cavanin perässä on runsaasti muitakin seuroja, joten Newcastlen pitäisi saada Cavani vakuuttuneeksi seuran nopeasta noususta.

Kolmanneksi Newcastlen uudet omistajat tavoittelevat sivuston mukaan Nabil Fekiriä, joka tällä hetkellä pelaa Espanjan Real Betisissä. 26-vuotias ranskalaispelintekijä siirtyi Betisiin viime kesänä ja 19,75 miljoonan euron summalla ja paukutti 22 La Liga -ottelussa tehot 7+6. Ihan halvalla ei Fekirkään ole lähdössä, sillä Betis tiettävästi vaatii pelaajasta 50 miljoonaa euroa.