Ei päivää ilman uutista Newcastle Unitedista.

Mike Ashley on myymässä seuran Saudi-Arabian valtion johtamalle konsortiolle. Osapuolet ovat jo allekirjoittaneet kauppakirjat ja käsirahakin on jo maksettu. Kaupan läpimeno riippuu enää siitä, näyttääkö Valioliiga omassa, protokollan mukaisessa, tutkinnassaan kaupalle vihreää valoa.

Tämän hetken tietojen mukaan 300 miljoonan punnan kaupan odotetaan menevän läpi, mutta mitä jos ihmisoikeusjärjestöt, jotkut Britannian oppositiopoliitikot ja beIN Sports saavat tahtonsa läpi ja kauppa kaatuu? Siinä tapauksessa seuraava ostajaehdokas olisi jo jonossa.

Tabloidilehti Mirror kertoo, että yhdysvaltalainen mediapohatta Henry Mauriss on tehnyt Ashleylle 350 miljoonan punnan tarjouksen Newcastle Unitedista. Tarjous olisi siis 50 miljoonaa suurempi kuin saudien johtaman konsortion tekemä.

Mirrorin mukaan Mauriss neuvotteli Newcastlesta Ashleyn kanssa jo ennen kuin saudikonsortion neuvotteluja johtanut Amanda Staveley tuli kuvioihin mukaan. Staveley ”kaappasi” neuvottelut itselleen ja sai lyötyä kaupan lukkoon Ashleyn kanssa. Samaan aikaan Mauriss jäi nuolemaan näppejään.

Mirrorin tietojen mukaan Mauriss on ”todellinen sijoittaja”, jolla olisi ”fantastinen liiketoimintasuunnitelma” valmiina. Maurissin suunnitelmana olisi lehden tietojen mukaan matkia paljolti sitä, mitä John W. Henry ja Tom Werner ovat tehneet Liverpoolissa sen jälkeen, kun Fenway Sports Group (FSG) osti Liverpoolin vuonna 2010. Henry omistaa FSG:stä 40 prosenttia.

– Hän [Mauriss] on opiskellut tarkkaan sitä, miten hänen maanmiehensä Werner ja Henry ovat menestyksekkäästi nuorentaneet Liverpoolia ja tehneet seurasta yhden maailman dominoivimmista seuroista, Maurissia lähellä oleva lähde sanoi Mirrorille.

– Tähän liittyy lupaus merkittävistä investoinneista ei vain edustusjoukkueeseen vaan myös seuran akatemiaan. Tämä on fantastinen liiketoimintasuunnitelma.

– Newcastle nauttii valtavaa ja lojaalia kannatusta. Se on seura, jolla on valtava potentiaali.

[readmore from=Newcastle]

Mauriss on tällä hetkellä ClearTV:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. Se on mediayhtiö, joka tarjoaa tv-verkkojen alustoja, jotka palvelevat muun muassa lentokenttiä ja sairaaloita. ClearTV väittää myyntipuheissaan olevansa yksi Amerikan nopeimmin kasvavista tv:n sisällöntuottajista kodin ulkopuolella.

Omaisuutensa Mauriss teki luottokortti- ja sijoitusbisneksessä. Hän myi Credit America Corporation -yhtiönsä vuonna 2010.

Mirrorin jutun perusteella vaikuttaisi siltä, että Mauriss ei ole Newcastle-tarjouksensa kanssa yksin, vaan tarjouksessa olisi mukana muitakin tahoja. Heitä ei ole jutussa nimetty.