Perjantaina viimeksi palaveroineiden valioliigaseurojen kerrottiin neuvotteluiden jälkeen ensin olevan yhteisessä linjassa ”Project Restartin”, eli sarjan uudelleenkäynnistämisen takana. Pian levisi kuitenkin tietoa säröistä rintamassa.

Kulissien takana on tiettävästi joitakin seuroja, jotka eivät kannata kauden pelaamista loppuun lainkaan. Brighton ei kuulu suoranaisesti näihin, mutta sen toimitusjohtaja Paul Barber ei seuran sivustolla julkaistun tiedotteen mukaan silti ole täysin samoilla linjoilla nyt tehdyn esityksen kanssa.

Ensi perjantaina jälleen yhteyksiin palaavat seurat kannattavat valtaosaltaan suunnitelmaa, jossa kaudesta jäljellä olevat valioliigaottelut pelattaisiin suljetuin ovin, erikseen valittavilla neutraaleilla kentillä – siis stadioneilla, jotka eivät ole kummankaan osapuolen kotikenttiä. Barber taas haluaisi pitää kiinni Brightonin kotiedusta.

– Luonnollisesti kaikkien on nyt tehtävä kompromisseja, ja pelaaminen ilman yleisöjä on varteenotettava vaihtoehto. Tässä vaiheessa kuitenkaan emme näe, että pelaaminen neutraaleilla kentillä olisi täysin reilu ajatus.

Viime aikojen keskustelussa on viljelty runsaasti termiä integrity of the competition, eli kilpailun rehtiys, tai kilpailun koskemattomuus. Tätä käyttää myös Brighton-pomo.

– Tässä kauden kriittisessä vaiheessa meidän mielestämme integrity kärsisi, mikäli ottelut pelattaisiin neutraaleilla kentillä.

Luonnollisesti kyse on siitä, että Brightonin oli määrä pelata yhdeksästä jäljellä olevasta ottelustaan viisi kotonaan Amex Stadiumilla.

– Kärsisimme melkoisesti siitä, ettemme voisi pelata kotiotteluitamme tutussa ympäristössä, vaikka 27 000 Albionin kannattajaa joutuisikin olemaan peleistä poissa. Totta kai hyötyisimme toisaalta myös siitä, että jäljelle jäävät neljä ottelua pelattaisiinkin vieraskenttien sijasta neutraaleilla areenoilla. Mielestämme se ei kuitenkaan kumoa haittapuolia siitä yksinkertaisesta syystä, että kilpailuohjelma ei ole tasapainossa, emmekä ole pelanneet tähänastisia 29 ottelua nyt esitetyllä tavalla.