Koronaviruspandemian aiheuttaman epätietoisuuden tartuttua jalkapalloa tukasta, mikään ei tunnu enää mahdottomalta. Ei edes se, että koko Valioliiga päätettäisiin pakata koneeseen, joka lennättäisi kilpailun toiselle puolelle maapalloa keskeytyneen kauden viimeistelemiseksi.

Jalkapallo on ollut Iso-Britanniassa tauolla maaliskuusta lähtien. Valioliigakausi 2019-20 haluttaisiin kovasti saada pelattua päätökseen, mutta tilanne on mennyt koronaviruskriisin keskellä erittäin hankalaksi.

Toisin kuin useat Euroopan valtiot, Australia on onnistunut väistämään pandemian pahimmat iskut. Saarivaltiossa on todettu alle 7 000 koronatapausta ja 100 kuolemaa, Iso-Britanniassa puolestaan 184 000 tapausta ja 28 000 kuolemaa.

Ero on siis suuri, minkä takia Perthissä asustava englantilaisagentti Gary Williams uskoo vahvasti siihen, että Valioliiga voitaisiin pelata turvallisesti päätökseen Australian suurkaupungissa.

Manchester United pelasi viime kesänä ystävyysottelun Perth Glorya vastaan. Kuva: Getty Images

– Minä olen ollut yhteydessä Valioliigan seuroihin, ja he pitävät ideasta, Williams on kertonut The Sunille.

– Olen puhunut tästä myös hallituksen virkamiehille, ja he ovat ideasta innoissaan. Me jatkamme keskusteluita tällä viikolla. Kaikki olisivat täällä turvassa. [Australian] hallitus on poistanut useita rajoituksia.

– Me kokoonnumme jo 10 hengen ryhmiin, me saamme kulkea ulkona vapaasti ja kaikki rannat ovat avoinna. Meillä on ollut viimeisen 10 päivän aikana vain neljä uutta tapausta.

Vaikka idean toteuttaminen toisi reilusti haasteita logististen pulmien ratkaisemiseksi, Williams on löytänyt idealleen kannatusta myös Perthin osavaltion senaattorilta Glenn Sterleltä. Hänen mielestään valioliigakauden viimeiset 92 ottelua voitaisiin kaikki saada pelattua Länsi-Australiassa.

Perth on tuttu kaupunki myös Chelsealle. Kuva: Getty Images

– Olen seurannut Englannin tilannetta raskaalla sydämellä. Me haluamme auttaa, Sterle kertoi.

– Meillä ei ole melkein yhtään uusia [korona]tapauksia. Meidän ystävämme joutuisivat vain hetkeksi karanteeniin, jonka jälkeen homma saataisiin toimintaan.

[readmore from=koronavirus]

– Kun Gary ensimmäisen kerran mainitsi tästä, ajattelin tämän olevan fantastinen idea. Olen iloinen, että hän on saanut samanlaisen vastauksen kaikilta niiltä ihmisiltä, joihin hän on ollut yhteydessä.

– Tämä on Australian urheilullisen universumin keskus. Meillä on raikas ilma ja upea sää. [Kauden viimeisteleminen täällä] olisi ideaalista.