Liverpoolin puheenjohtaja Tom Werner on kirjoittanut Patrice Evralle anteeksipyynnön yhdeksän vuotta sitten tapahtuneesta tapauksesta, jossa Luis Suárez todettiin syylliseksi rasistisesta rikkomuksesta, entinen Manchester United -puolustaja paljastaa.

Silloinen Liverpool-hyökkääjä solvasi Evraa rasistisesti, kun Manchester United pelasi Liverpoolia vastaan Anfieldilla vuonna 2011. Evran mukaan Suárez sanoi hänelle kulmapotkutilanteen yhteydessä kaksi kertaa: ”Älä koskee minuun, en puhu n**kerin kanssa”.

Englannin jalkapalloliitto otti tapauksen tutkintaan, jonka jälkeen Suárez todettiin syylliseksi. FA läimäisi hänelle kahdeksan pelin mittaisen pelikiellon sekä 40 000 punnan suuruiset sakot.

Päätöksestä huolimatta Liverpool tuki pelaajaansa niin, että koko miehistö pukeutui lämmittelyiden ajaksi urugaylaishyökkääjän kuvittamiin T-paitoihin Liverpoolin seuraavassa ottelussa.

BBC Sport

@BBCSport
Jamie Carragher has apologised to Patrice Evra.

That's after Liverpool wore T-shirts in support of Luis Suarez after he was racially abused by the Uruguayan in 2011.

More 👉 bbc.in/32BxYQB

#bbcfootball

Viime vuonna Jamie Carragher, joka pelasi silloin Liverpoolissa, pyysi Evralta anteeksi, kun kumpikin heistä toimi asiantuntijana Sky Sportsin studiossa. Nyt, yhdeksän vuotta tapauksen jälkeen, myös Liverpool on pyytänyt Evralta anteeksi.

– Lopulta, hän myönsi tehneensä sen ja hän sai kahdeksan pelin mittaisen pelikiellon sekä massiivisen sakon. Muistan, kun Liverpool pelasi sen jälkeen ottelun ja kaikki pelaajat pitivät yllään T-paitoja missä luki ”tue Suárezia”. Hän oli saanut pelikiellon rasistisen solvaamisen takia, sai sakot, ja he silti kannattivat häntä tällä tavalla. Olin niin hämmentynyt ja järkyttynyt, Evra kertoi Manchester Unitedin virallisen podcastin vieraana.

[readmore from=Manchester-United]

– Mutta, kun tein Skylle töitä ja Jamie Carragher pyysi minulta kahdeksan vuoden jälkeen anteeksi, olin niin yllättynyt. Hän sanoi, miten he tekivät suuren virheen sinä päivänä, ja että hän oli siitä hyvin pahoillansa. Se todella kosketti minua ja nyt arvostan Liverpoolia jalkapalloseurana, koska kun tämä tapahtui, olin hyvin pettynyt seuran toimintaan.

– Sain sähköpostin Liverpoolin puheenjohtajalta, missä hän pyysi anteeksi sitä, mitä yhdeksän vuotta sitten tapahtui. Hän sanoi, että olisin aina tervetullut Liverpooliin jos koskaan tarvitsisin mitään. Se todella kosketti minua, koska parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta olin yllättynyt siitä, miten Liverpool kannatti sellaista käytöstä.