Chelsean ja Tottenhamin entinen manageri André Villas-Boas ei ole kiinnostunut palaamaan Valioliigaan.

Portugalilainen Villas-Boas, 42, toimi maanmiehensä José Mourinhon apulaisena Chelseassa vuosina 2004-2007 ennen kuin siirtyi itse sinipaitojen käskyttäjäksi kesällä 2011. Hän sai lähteä Chelseasta jo ennen kauden päättymistä, mutta Tottenham antoi hänelle seuranneena kesänä uuden mahdollisuuden. Villas-Boas viipyi Spursissa noin 1,5 vuotta, kunnes hänen sopimuksensa purettiin yhteisymmärryksessä.

Villas-Boas valmensi vielä venäläistä Zenitiä ja kiinalaista Shanghai SIPG:tä, kunnes jäi vapaalle jalkapallosta. Sapattinsa aikana hän muun muassa ajoi rallia.

Viime kesänä hän palasi kuningaslajin pariin siirtyen ranskalaisen Marseillen päävalmentajaksi. Ranskan Ligue 1 lopetettiin viime viikolla ennenaikaisesti koronaviruksen takia, ja Marseille päätyi toiseksi.

Villas-Boasia on huhuttu viime aikoina Newcastlen uudeksi manageriksi, mutta hän kertoi RMC Sportin haastattelussa, ettei harkitse työpaikan vaihtamista tai ainakaan paluuta Englantiin.

– Minun on todella hyvä olla Marseillessa, en katsele muiden seurojen perään.

– Kun agenttini soittaa minulle Valioliiga-tarjouksista, sanon, etten halua mennä takaisin. Olen onnellinen täällä. Haluan valmentaa Marseillea Mestarien liigassa.

– Mutta jos meille ei voida taata olosuhteita, joissa voisimme tehdä työmme kunnolla, se ei ole sen [jäämisen] arvoista. Nämä ovat normaaleja vaatimuksia managerilta.

Villas-Boas sanoi, että Valioliigan sijaan häntä kiinnostaa paluu Aasiaan.

– Olen jo sanonut lehdistötilaisuudessa, että minut löytää todennäköisemmin Dakar-rallista kuin Valioliigasta tai jostain muualta.

– Minulla on joitain tavoitteita, joilla ei ole maantieteellisiä rajoitteita. Haluaisin valmentaa Japanissa, haluan tutkia japanilaista kulttuuria ja japanilaista jalkapalloa.