Brightonin toimitusjohtaja Paul Barber on vahvistanut Sky Sportsille, että joukkueesta on löytynyt jo kolmas pelaaja, jolla on koronavirustartunta.

Maaliskuussa kolmella Brightonin pelaajalla oli viruksen oireita ja yhdellä todettiin tartunta. Uusin tapaus tuli ilmi lauantaina, kun seura testautti pelaajiaan.

– Se on huolenaihe. Valitettavasti kolmas pelaaja sai eilisissä testeissämme positiivisen tuloksen. Joten kaikista viime viikkojen toimenpiteistämme huolimatta yksi pelaaja on sairastunut, vaikka he eivät ole harjoitelleet ollenkaan, sanoi Barber Sky Sportsille.

– Joten me olemme huolissamme, ja minusta se on normaalia, että kaikilla seuroilla on vastaavia huolia. Me haluamme varmistua, että teemme kaikkemme sen eteen, että protokollaa noudatetaan ja riskejä pienennetään niin paljon kuin mahdollista.

Barber on vastustanut äänekkäästi sitä, että Valioliiga-kauden loput ottelut pelattaisiin neutraaleilla stadioneilla. Hän toivoo, että Valioliiga antaa seuroille tarkat ohjeet siitä, miten vaiheittainen paluu joukkueharjoitteluun tapahtuu.

– Meidän on ensin saatava pelaajat harjoittelemaan pienryhmissä, sen jälkeen on sallittava kontaktiharjoittelu ja sitten on vielä harjoiteltava ottelukohtaisesti ennen kuin itse ottelu voidaan pelata.

– Joten vaiheita riittää. Se on todella monimutkaista. Valioliigan palveluksessa on ihmisiä, jotka tekevät todella kovaa töitä tuottaakseen yksityiskohtaiset ohjeet siitä, miten nuo vaiheet viedään läpi mahdollisimman turvallisesti.