Arsenalissa viime vuonna flopannut keskikenttäpelaaja Denis Suárez, 26, selittää täysin pieleen menneen lainajakson taustoja The Athleticin haastattelussa.

Tykkimiehet lainasi Suárezin Barcelonasta tammikuussa 2019. Tämä ei kuitenkaan saanut Pohjois-Lontoossa tililleen edes täyttä 90-minuuttista – Valioliigassa minuutteja kertyi yhteensä 67 ja pallokosketuksia 59.

Suárez myöntää lainapestin olleen huono, koska hän ei pelannut. Mies kuitenkin haluaa fanien tietävän, millaiset olosuhteet floppaamisen taustalta löytyvät.

– Pelasin ensimmäisen pelin Manchester Cityä vastaan ja kymmenen päivää myöhemmin loukkaannuin BATE Borisovia vastaan Eurooppa-liigassa. Nivusessani oli liikaa kipua, Suárez sanoo.

– Kävin tutkimuksissa ja kuvauksissa, eikä nivusestani löytynyt mitään, mutta häpyluun ympärillä oli iso edeema (nestekertymä). Tunsin terävää kipua, kun juoksin, kun lauoin ja kun syötin. Se oli niin vaikeata. Olin suunnilleen 30-prosenttisessa kunnossa.

Celta Vigoa tätä nykyä edustava Suárez korostaa olleensa 100-prosenttisessa kunnossa vain ensimmäisellä viikollaan Arsenalissa.

– Vain silloin. Tuntui, että se paheni. BATE Borisov -ottelun jälkeen kipu oli uskomaton. Jokainen liike, jokainen suunnanmuutos, jokainen laukaus. Yritin harjoitella kivun kanssa. Siitä tuli kestämätöntä.