Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt laitapuolustaja Pascal Chimbonda arvioi, että unelmasiirto Manchester Unitedin riveihin saattoi aikanaan kaatua hänen ajattelemattomaan tekoonsa.

Wigania edustanut Chimbonda jätti kirjallisen siirtopyynnön pukuhuoneessa kauden 2005–06 viimeisen ottelun jälkeen, mikä raivostutti seuran edustajat.

– Kadun sitä eniten. Se muutti monia asioita, hän kertoo The Athleticin haastattelussa.

United oli tiettävästi kiinnostunut Chimbondasta, joka oli pelannut huippukauden ja noussut toden teolla parrasvaloihin. Mies itse uskoo, että kauden päätöspäivän tapahtumat tahrivat hänen maineensa.

– Jos en olisi tehnyt sitä, ehkä olisin siirtynyt Manchester Unitediin. Mutta kun tein tämän virheen, heitin mahdollisuuteni hukkaan. Man United ei halunnut hankkia pelaajaa, joka tekee näin.

Chimbonda on itse sitä mieltä, että hän sai asiassa huonoja neuvoja. Hänen silloinen agenttinsa on kuitenkin kiistänyt olevansa vastuussa.

– Wigan oli niin raivoissaan. He eivät sanoneet minulle mitään. Pelin jälkeen annoin managerille kirjeen pukuhuoneessa, ja hän avasi sen kaikkien edessä. En ollut edes käynyt vielä suihkussa. Puheenjohtajakin oli siellä, ja ajattelin, että mitä olen mennyt tekemään. Mikä typerä teko. Meidän piti tavata maanantaina, mutta minulle kerrottiin, ettei manageri halua tavata minua.

Chimbonda siirtyi saman vuoden elokuussa Tottenhamin riveihin. Hän on edustanut Englannissa myös muun muassa Sunderlandia ja Blackburnia.