Murhatun toimittajan, Jamal Khashoggin, kihlattu Hatice Cengiz yrittää yhä saada Newcastle United -kaupan kaadettua.

Saudi-Arabian valtion sijoitusrahaston johtama konsortio on ostamassa Newcastlen 300 miljoonan punnan kaupassa. Jos kauppa menisi läpi, Newcastlen uusi pääomistaja olisi käytännössä Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman.

Bin Salmanin valtakaudella Saudi-Arabiaa on syytetty lukuisista rikoksista ja konflikteista. Yksi näistä on Khashoggin murha Saudi-Arabian Turkin-suurlähetystössä.

Uutisoimme jo aiemmin, että Cengiz otti saman asian tiimoilta yhteyttä Valioliigaan. Lehtitietojen mukaan mitkään ihmisoikeusrikkomukset eivät kuitenkaan ole kaatamassa kauppaa. Nyt Cengiz vetoaakin avoimessa kirjeessä Newcastlen kannattajiin.

– Teillä lojaaleina kannattajina on sananne sanottavana tässä asiassa, Cengiz kirjoitti.

– Pyydän teitä miettimään, onko Mohammed bin Salmanin tarjouksen hyväksyminen todella oikea tapa nousta seurana ja kaupunkina epätoivosta.

– Vetoan teihin, että te yhdistäisitte voimanne suojellaksenne rakastamaanne seuraa ja kaupunkia kruununprinssiltä ja hänen lähipiiriltään.

– He eivät tee tätä auttaakseen teitä ja ajatellakseen teidän etujanne. He tekevät tämän itsensä vuoksi. Heidän sydämensä ei ole aidosti mukana tässä.