Valioliigan paluu ei voi tapahtua hätäisesti. Manchester City -hyökkääjä Raheem Sterling kommentoi aihetta, ja saa tukea Arsenalin ja Englannin maajoukkueen fysiona toimineelta Gary Lewiniltä. Täysipainoiseen harjoitteluun on varattava riittävästi aikaa. Nyt kuultujen suunnitelmien puitteissa sitä ei ole.

– Täyden kontaktin harjoituksiin jäävä aika on kovin rajattu, se saattaa jäädä jopa pariin viikkoon. Se olisi sama kuin nyrkkeilijä harjoittelisi ilman iskuja, ja sitten hänet määrättäisiin kehään. Vaikka normaalilla pre-seasonilla juostaan paljon, on mukana aina myös treenejä muiden kanssa, taklauksineen ja blokkeineen.

Sportsmailille puhunut Lewin pelkää loukkaantumisten sumaa kauden pikapaluun seurauksena.

– Vammojen riski tulee olemaan hyvin korkea, jos pelaajat eivät ehdi saada normaalin tasoista henkisen, fyysisen, ja neuromuskulaarisen harjoittelun yhdistelmää alleen.

– Nyt puhutaan pelien aloittamisesta 19. kesäkuuta, mutta minä siirtäisin sitä vielä viikkoa myöhemmäksi.