Huipputason jalkapalloilijat tienaavat satumaisia summia. Mitään ei silti jää säästöön, jos ymmärrystä rahankäytöstä ei ole.

Sen oppi kantapään kautta aikoinaan Alex Song. Arsenaliin vuonna 2005 siirtynyt kamerunilainen kertoi avoimesti omasta taloudenpidostaan Instagramissa, jossa hän keskusteli maanmiehensä Pascal Siakamin kanssa.

– Suurin osa nuorista jalkapalloilijoista elää yli varojensa. Tiedätkö kuinka paljon ansaitsin kahdeksan vuoden aikana Arsenalissa? Song sanoi.

– Vannon, että vasta viimeisen neljän vuoden aikana palkkani noustessa ymmärsin, että olin tuhlannut aivan liikaa rahaa. En kyennyt säästämään kahdeksan vuoden aikana edes sataa tuhatta puntaa pankkitililleni. Ihmiset ajattelivat minun olevan miljonääri, mutta ei se ollut niin.

Song pelasi Arsenalissa kaudet 2005-2012, jolloin hän siirtyi Barcelonaan 19 miljoonan euron kaupassa. Nyt Song paljasti todellisen syyn Barca-siirtoon.

– Kun sain kuulla summan, jonka tienaisin Barcelonassa, en kyseenalaistanut siirtoa sekuntiakaan. Ajattelin vain vaimoani ja lapsiani ja sitä, että meidän olisi saatava säästöjä uran jälkeiseen elämään. Puhuin Barcelonan seurajohdon kanssa ja minulle sanottiin, etten pelaisi paljoakaan, mutta ei se haitannut, koska tiesin olevani pian miljonääri.

Song pelasi Barcelonassa kaksi kautta, kunnes siirtyi kahdeksi seuraavaksi kaudeksi lainalle West Hamiin. Kesällä 2016 keskikenttämies jatkoi vapaana agenttina Rubin Kazaniin. Sieltä Song jäi työttömäksi tammikuussa 2018. Saman vuoden kesänä Song siirtyi sveitsiläiseen Sioniin, jossa hän pelasi tämän vuoden maaliskuuhun saakka. Nyt 32-vuotias Song on jälleen työtön.