Näyttelijä Eppu Salminen kertoi Unelmien Teatteri -podcastissa käyneensä Irlannissa 1994. Siitä tapaamisesta syntyi melkoinen tarina kerrottavaksi.

– Olin Summasen Petterin kanssa siellä. Brasilia oli voittanut Italian loppuottelussa. Se oli se sama kesä, Salminen aloitti.

– Siellä oli jotain italialaisia turisteja, ja Summanen vanhana koomikkona näytti heille, kuinka hän potkaisee omaa kättään ja siitä lähtee ikään kuin pallo korkeuksiin. ”Baggio!”, Salminen kertoi viitaten Roberto Baggion epäonnistuneeseen rangaistuspotkuun, joka ratkaisi MM-finaalin.

– Oltiin Dublinissa. Silloin oli tapana, että jengi lähti Corkin kaupunkiin juhlimaan viikonlopuksi. Ajattelimme, että jos tämä on tapana, niin otettiin bed & breakfast, ja tutustuttiin siinä kaverin kautta pariin muuhun kaveriin.

– Oltiin sellaisessa Havanna-yökerhossa ja lähdettiin aamupalalle joskus neljän aikaan. Siellä oli Roy Keane syömässä. Ajattelin, että voisi vaikka mennä pyytämään nimmaria.

– Jengi tuli sanomaan: ”Sä voit mennä, kun olet ulkomaalainen. Jos meistä joku menee, niin se on ihan vaan, että menkää helv*ttiin.”

– Mulla oli ManU:n sytkäri mukana. Näytin sitä ja olin, että: ”Mr. Keane, olisko mahdollista saada nimmari tähän.”

LUE MYÖS: Entinen Arsenal-pelaaja tuhlasi kaikki tulonsa ja siirtyi rahan perässä Barcelonaan – ”Ajattelin vain perhettäni”

– Hän oli ihan hyvällä tuulella ja kirjoitti nimmarin. Mutta kun siinä kerran oltiin, mun oli pakko kysyä: ”Do you know Jari Litmanen?”

– Se [Keane] katsoi mua ja sanoi: ”Kyllä, kyllä. Eikös hän ole se saksalainen pornotähti?”

– Olin siinä, että ”joo, joo, kyllä, kyllä, kiitos”.

Kesällä 1994 Litmanen oli saanut uransa hyvään nousuun. Hän oli edellisellä kaudella voittanut Ajaxin paidassa Hollannin mestaruuden, ja Litmanen oli joukkueensa paras maalintekijä. Seuraavalla kaudella Litmanen juhlisi Mestarien liigan voittoa.

Keane puolestaan oli siirtynyt vuotta aiemmin Nottingham Forestista Manchester Unitediin. Kovaotteinen ja -suinen keskikenttämies pelasi Unitedissa tammikuuhun 2006 saakka. Hän voitti Unitedissa Valioliigan peräti seitsemän kertaa. Taskuun tarttui myös Mestarien liigan voitto ja muun muassa neljä FA Cupin voittoa.