Manchester United on valmis pidentämään lainalla olevien pelaajien laina-aikaa. Asiasta kertoo ESPN.

Normaalisti lainat päättyisivät 31. toukokuuta tai 30. kesäkuuta, jolloin kausi on ollut jo pidemmän aikaa paketissa. Nyt näin ei kuitenkaan ole koronaviruksen aiheuttaman täyspysähdyksen vuoksi.

Unitedilla on tällä hetkellä kuusi pelaajaa lainalla muissa seuroissa: Alexis Sánchez Internazionalessa, Chris Smalling AS Romassa, Marcos Rojo Estudiantesissa, Cameron Borthwick-Jackson Oldhamissa, Dean Henderson Sheffield Unitedissa ja Joel Pereira Heartsissa. Kolmen ensin mainitun on määrä olla lainalla 30.6. saakka. Borthwick-Jacksonin, Hendersonin ja Pereiran lainat päättyvät jo 31. toukokuuta.

Pereira on helppo tapaus. Skotlannissa kausi päätettiin ennenaikaisesti, joten Pereira voi suoraan palata Heartsista Unitediin. Rojo taas on julkisesti pyytänyt, että hän saisi jäädä Estudiantesiin. Se ei liene Unitedille ongelma, sillä Rojolle ei ole erityistä tarvetta. Borthwick-Jacksonkaan ei ole mikään sateentekijä tai toisaalta uhka.

AS Roma on ESPN:n mukaan pyytänyt, että Smallingin lainaa jatkettaisiin Serie A -kauden loppuun saakka. Aikataulu ylipäätään on vielä hämärän peitossa, sillä Serie A:n jatkumisesta ei ole tehty päätöstä. Sánchezin tilanne on haastavampi, sillä hän on saanut Interissä vastuuta vain 596 minuutin verran. On epäselvää, olisiko Sánchez edes itse halukas jäämään Interiin.

[readmore from=Siirtouutiset]

Kaikkein ongelmallisin pelaaja Unitedin näkökulmasta on Dean Henderson. Hänet lainattiin Sheffield Unitediin Man Unitedin U23-joukkueesta. Sheffieldissä Henderson on kuitenkin ollut koko kauden ajan kiistaton ykkkösmaalivahti. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että Unitedit kilpailevat tällä hetkellä tiukasti toisiaan vastaan.

29 pelatun valioliigakierroksen jälkeen Man United on sarjassa viidentenä ja Sheffield United seitsemäntenä. Eroa on kaksi pistettä. Panoksena on Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija, johon Man Unitedilla on matkaa kolme ja Sheffield Unitedilla viisi pistettä.

Mikäli Valioliigaa päästään suunnitelmien mukaisesti jatkamaan ja mikäli Man United on tosiaan valmis jatkamaan lainapestejä kauden loppuun saakka, olisi se urheilullisesti jalo teko, mutta pahimmillaan päätös voi iskeä kivuliaasti Unitedin omaan nilkkaan.