Brittiläislehti The Telegraphin mukaan Valioliigan seurat joutuvat maksamaan sarjaa televisioiville yhtiöille suuria summia, jos kautta ei saada pelattua loppuun 17. heinäkuuta mennessä.

Telegraph kirjoittaa, että jokainen takarajan ylittävä viikko tarkoittaa samalla 36 miljoonan punnan eli noin 40 miljoonan euron hyvitystä seuroilta sarjaa televisioiville organisaatioille.

Telegraph jatkaa, että seurat ovat jo valmiiksi velkaa Sky Sportsille, BT Sportsille ja kansainvälisille tv-yhtiöille 330 miljoonaa puntaa eli noin 370 miljoonaa euroa, vaikka kausi saataisiinkin pelattua päätökseen.

Jos sarjaa ei pelata enää ollenkaan, koituu seuroille raskas taloudellinen isku. Tällöin hyvityksen määrä olisi yhteensä 762 miljoonaa puntaa eli noin 854 miljoonaa euroa.

Telegraphin mukaan seuroille maksettaviksi tulevien hyvitysten suuruus määräytyy sen perusteella, milloin sarjaa pystytään jatkamaan ja milloin sarja on käynnissä olevan kauden osalta ohi.

Tällä hetkellä todennäköisimpänä pidetään, että Valioliiga jatkuu aikaisintaan 19. kesäkuuta.

Seurat eivät ole tilanteeseen tyytyväisiä ja penäävätkin selvitystä siihen, miksi ne ovat jo nyt velkaa 370 miljoonan euron hyvitysten verran.

Valioliigan johtoportaaseen kuuluva Richard Masters kertoi maanantain kokouksen jälkeen, ettei voi kommentoida hyvitysten suuruutta eikä puhua rahamääristä vedoten tehtyihin sopimuksiin.