Liverpool, Manchester United, Arsenal, Chelsea, Tottenham ja Manchester City ovat maanantaina liittyneet 86 eurooppalaisen seuran yhteiseen projektiin, jonka tavoitteena on käyttää sosiaalista mediaa kadonneiden lasten löytämiseen.

Tänään maanantaina vietetään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää. Football Cares -nimisen aloitteen myötä seurat ovat jakaneet sosiaalisen median kanavilleen videoita kadonneista lapsista ja nuorista ympäri maailman.

Videoissa on mukana kuvia, tietoja siitä missä heidät ollaan viimeksi nähty, sekä puhelinnumero mihin voi jakaa omia havaintoja ja lisätietoja.

Inspiraation projektiin synnytti Serie A -seura AS Roma, joka on näyttänyt videoita kadonneista lapsista esitellessään uusia pelaajahankintojaan viimeisen kahden siirtoikkunan aikana.

Sen seurauksena kuusi videoilla esiintynyttä lasta on löydetty.

Projektia vetää National Center for Missing and Exploited Children, ja sitä tukevat sekä FIFA että eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestö ECA.

Lähde: BBC

Manchester United

@ManUtd
On #InternationalMissingChildrensDay, we are proud to join the global football community, @ICMEC_official and @ECAEurope to make sure #NoChildStandsAlone.