Huddersfieldin omistaja Phil Hodgkinson arvioi BBC:n haastattelussa, että jopa 50–60 englantilaisseuraa voi mennä vararikkoon koronapandemian seurauksena.

Hodgkinsonin mukaan lajin on alettava suunnitella talousvaikutuksia kautta 2019–20 pidemmälle. ”Pahin skenaario” on se, että faneja ei päästetä stadioneille kaudella 2020–21.

– Ongelma ei ole se, saammeko tämän kauden päätökseen vai emme. Kyse on siitä, mitä tapahtuu sen jälkeen, Hodgkinson painottaa.

Pahiten tilanne iskisi hänen mukaansa alempien sarjatasojen seuroihin.

[readmore from=koronavirus]

– Jos emme pääse yhteisymmärrykseen, jalkapallopyramidia ei enää ole. Tiedän seuroja, jotka ovat vielä pystyssä vain siksi, koska ne ovat lykänneet palkanmaksua, (veroja) ja muita maksuja. Heidän pitää maksaa jossakin vaiheessa.

– On olemassa täysin realistinen ja karu mahdollisuus, että jos nyt ei päästä sopuun ja varmisteta, että kaikki seurat pystyvät maksamaan laskunsa ja selviytymään siihen pisteeseen, jolloin tuloja alkaa taas tulla, 50 tai 60 seuraa häviää kartalta. Aidosti, puhun niin monesta.

Hodgkinsonin mukaan tilanne ei ole pelaajien vika, mutta pelaajien on oltava mukana palkkatalkoissa. Jos seurat menevät konkurssiin, sopimusehtoja ei pystytä kuitenkaan täyttämään.