Siirtoikkuna lähestyy kovaa vauhtia.

Kukaan ei tunnu tietävän, mitä siirtoikkunassa tapahtuu ja miten seurat aikovat selviytyä sopimusviidakosta.

Normaalisti pelaajien sopimuskaudet päättyvät touko- tai kesäkuun lopussa. Yleensä se on hyvä ajankohta, sillä edellinen kausi on paketissa ja uusi ei ole vielä alkanut. Nyt kausi on kuitenkin pahasti kesken koronaviruksen aiheuttaman keskeytyksen vuoksi.

Tällä hetkellä on myös melko mahdotonta arvioida, minkä verran pelaajakauppaa käydään tänä kesänä. Seurojen kassat ovat ottaneet pahasti osumaa kauden keskeyttämisen vuoksi, eikä rahaa ole näillä näkymin läheskään niin paljon käytössä kuin viime vuosina. On uumoiltu, että puhtaat rahasiirrot vaihtuvat joiltain osin vaihtokauppoihin ja lainasiirtoihin.

Oli miten oli, valioliigaseurat ovat jo ehtineet sopia muutamista siirroista täksi kesäksi. Käydään ne joukkue joukkueelta läpi.

Siirtoihin ei ole laskettu lainojen päättymistä.

Manchester City

Yan Couto

Man City on sopinut yhdestä hankinnasta. Kyseessä on muutaman päivän kuluttua 18 vuotta täyttävä oikea laitapakki Yan Couto. Hän saapuu seuraan brasilialaisesta Coritibasta kuuden miljoonan euron kaupassa. Summa voi tuplaantua, mikäli tietyt ehdot täyttyvät.

Couton perässä oli myös ainakin Barcelona, mutta nuorukanen valitsi Cityn. Lienee kuitenkin todennäköistä, että häntä ei vielä ensi kaudella Citizensin paidassa nähdä, vaan hänet passitetaan johonkin pienempään seuraan lainalle – ihan jo työlupa-asioiden vuoksi.

David Silva

Man Citystä on varmuudella myös lähdössä yksi pelaaja: David Silva. 34-vuotias Silva on edustanut Cityä kesästä 2010 lähtien, eli vuosikymmen tulee täyteen. Silva on pelannut Cityssä kaiken kaikkiaan 424 ottelua, joista 28 tällä kaudella. Tämän hetken tietojen mukaan Silva tekee Cityn kanssa siltasopimuksen, jonka turvin hän voi pelata kuluvan kauden loppuun.

Liverpool

Ei sovittuja siirtoja.

Chelsea

Hakim Ziyech

Chelsea sopi jo hyvissä ajoi yhdestä kesän suurimmista kaupoista. Tuolloin koronaviruksesta ei vielä juurikaan puhuttu, ja futismaailman elämä kulki normaalisti raiteillaan.

27-vuotias Ziyech siirtyy Chelseaan Ajaxista. Siirtosumma on tuhti, 40 miljoonaa euroa, mutta pelaajakin on kovaa tasoa. Laitahyökkääjänä ja kymppialueella viihtyvä Ziyech on pelannut Ajaxissa yhteensä 165 ottelua ja paukuttanut vahvat tehot: 48+82. Marokon maajoukkueessa Ziyech on iskenyt 12 maalia 32 ottelussa.

Odotukset Ziyechiä kohtaan ovat korkealla. Pallotaituri ottanee Willianin roolin hyökkäyksen oikealla laidalla ensi kaudella.

Álvaro Morata

Moratan lähtö on oikeastaan vain muodollisuus. Mies on pelannut Atlético Madridissa lainalla tammikuusta lähtien, ja kesällä siirrosta tehdään pysyvä. Atleti maksaa hyökkääjästä 56 miljoonan euron korvauksen.

27-vuotias Morata on ehtinyt pelata Chelseassa 72 ottelua tehoin 24+6.

Tottenham

Giovani Lo Celso

Lo Celsonkin siirto on tämän kesän osalta lähinnä muodollisuus. Kuluvan kauden 24-vuotias argentiinalainen on pelannut Tottenhamissa lainalla. Pelejä on kertynyt kaiken kaikkiaan 28. Tulevana kesänä keskikenttämiehen siirrosta tehdään pysyvä, kun Spurs pulittaa Real Betisille 32 miljoonaa euroa.

Lo Celso ei ole ainakaan vielä mikään sateentekijä. Kuluvan kauden Valioliigassa hän on Tottenhamin peliaikatilastossa sijalla 18. Vastuuta on tullut enimmäkseen vaihtopelaajan roolissa.

Arsenal

Ei sovittuja siirtoja.

Manchester United

Ei sovittuja siirtoja.

Wolverhampton

Hélder Costa

Wolves on sopinut yhdestä myynnistä tälle kesälle. Kyseessä on 26-vuotias Hélder Costa, joka siirtyy 17,7 miljoonan euron kaupassa Leedsiin.

Mikään menetys Costa ei tähän kauteen verrattuna ole, sillä laitahyökkääjä on pelannut jo kuluvan kauden lainalla Leedsissä. Peräti 40 ottelua tahkonnut portugalilainen on iskenyt lainapestinsä aikana neljä maalia ja antanut viisi maalisyöttöä.

Everton

Ei sovittuja siirtoja.

Leicester

Ei sovittuja siirtoja.

West Ham

Pablo Zabaleta

Yksi hieno matka Valioliigassa päättyy, kun Pablo Zabaleta lähtee West Hamista tänä kesänä. 35-vuotias argentiinalainen kertoi jo viime kesänä, että kuluva kausi on hänen viimeisensä Englannissa.

Pelillisesti menetys ei ole West Hamille suuren suuri, sillä Zabaleta on pelannut tällä kaudella 13 ottelussa yhteensä 859 minuuttia.

Watford

Pape Gueye

Watfordiin siirtyy kesällä vapaana agenttina Pape Gueye. Tyypillisesti vapaat agentit ovat vähän vanhempia kavereita, mutta Gueyella on ikää vasta 21 vuotta. Kuluvalla kaudella keskikentän pohjapelaaja on saanut Ranskan kakkostasolla vastuuta 25 ottelussa.

Jos Gueye vain saa Watfordissa peliaikaa, tämä voi osoittautua erinomaiseksi hankinnaksi – vähintäänkin taloudellisesti.

Crystal Palace

Ei sovittuja siirtoja.

Newcastle

Ei sovittuja siirtoja.

Bournemouth

Jermain Defoe

Konkarihyökkääjä Jermain Defoe siirtyy tänä kesänä vapaana agenttina Glasgow Rangersiin. 37-vuotias Defoe on pelannut jo tammikuusta 2019 lähtien lainalla skottiseurassa.

Verkko on yhä heilunut melko mukavalla tahdilla, sillä Defoe on paukuttanut Rangersille 25 maalia 52 ottelussa.

Burnley

Ei sovittuja siirtoja.

Southampton

Ei sovittuja siirtoja.

Brighton

Ben White

Brighton nostaa kesällä kolme pelaajaa reserveistä edustukseen. Yksi heistä on 22-vuotias Ben White. Topparina operoiva White on pelannut kuluvan kauden lainalla Leedsissä. Vastuuta on tullut yhteensä jo 40 ottelussa, ja White on ollut joukkueen ehdottomia avainpelaajia.

Jayson Molumby

Toinen Brightonin kolmikosta on 20-vuotias Jayson Molumby. Kyseessä on keskikenttämies, joka on pelannut tämän kauden lainalla Millwallissa. Molumby on pelannut 33 ottelua, ja hänen syöttöprosenttinsa on ollut ylivoimaisesti paras Millwallin pelaajista.

Robert Sánchez

Kolmikon kolmas lenkki on maalivahti Robert Sánchez. Hän ei ole ihan kahden edellisen veroinen talentti. 22-vuotias Sánchez on pelannut kuluvan kauden lainalla Ykkösliigan Rochdalessa. Tuskin saa Brightonissa vastuuta ensi kaudella.

Norwich

Danel Sinani

Talousvaikeuksissa pyörinyt Norwich joutuu edelleen etsimään hyvin edullisia pelaajia. Sellainen on kesälle sovittu hankinta Danel Sinani, joka siirtyy seuraan vapaana agenttina luxemburglaisesta Düdelingenistä. Sinani on 23-vuotias laitahyökkääjä, joka on paukuttanut kuluvalla kaudella 30 ottelussa komeat tehot 24+8. Luxemburgin sarjaa ei voi verrata Valioliigaan, mutta Sinani on myös onnistunut europeleissä. Eurooppa-liigan karsinnoissa ja lohkovaiheessa 11 ottelussa tehot 9+3 ovat vahva näyte.

Sebastian Soto

Norwichin toinen jo sovittu hankinta on Sebastian Soto. Sinanin tavoin myös Soto siirtyy seuraan vapaana agenttina. Soto pelaa tällä hetkellä 2. Bundesliigan Hannoverissa, mutta vastuuta on koko kaudella tullut vain viidessä ottelussa. 19-vuotias keskushyökkääjä pelaa hyvin mahdollisesti ensi kauden lainalla jossain muualla kuin Norwichissa – ihan jo työlupa-asioiden vuoksi.

Sheffield United

Ei sovittuja siirtoja.

Aston Villa

Ei sovittuja siirtoja.