Entinen valioliigakärki Paul McVeigh, 42, tienaa Mirror-lehden mukaan yritysmaailmassa 45 minuutin puheesta enemmän kuin hän tienasi viikossa jalkapalloilijana.

Pohjois-Irlannin entinen maajoukkuepelaaja McVeigh sai aikanaan tililleen 20 valioliigaottelua Norwichin ja Tottenhamin riveissä. Hän ripusti nappulakengät naulaan 32-vuotiaana vuonna 2010.

– Ammattilaisjalkapallo on luultavasti planeetan kilpailluin ja armottomin ala. Vain minimaalinen joukko onnistuu. Siitä voi sitten ottaa oppia ja soveltaa sitä auttamaan muiden liiketoiminnassa. Siitä on hyötyä, että on ex-jalkapalloilija, joka osaa nousta ylös ja puhua ilman pallon kuljettamista. Keskityn psykologiaan ja henkiseen suoriutumiseen. Se on yksi osa-alue, jolle useimmat yritykset eivät tee mitään, urheilupsykologiksi kouluttautunut McVeigh kertoo.

– Suurin osa ihmisistä tietää, kuinka työ teknisesti tehdään, mutta siihen kuuluu myös fyysinen, sosiaalinen ja psykologinen puoli.

Mirror Football

@MirrorFootball
Meet the former Premier League striker who makes more money as a guest speaker than he did per week |@JamesNursey mirror.co.uk/sport/football…

McVeigh’n asiakkaita ovat olleet muun muassa Microsoft, Barclays, NatWest, Grant Thornton, PWC ja Cisco.

McVeigh myöntää, ettei hän koskaan ollut jalkapalloilijana erityisen tunnettu nimi. Valioliiga on kuitenkin maailmanlaajuisesti erittäin tunnettu brändi, ja jos hän näyttää kuvan itsestään pelaamassa Cristiano Ronaldoa tai Thierry Henryä vastaan, ihmiset panevat sen merkille.

– He ajattelevat ”OK, ehkä tällä kaverilla on hieman taustaa”.