Valioliigassa homo- tai biseksuaalisuus on yhä iso tabu. Tähän mennessä jalkapallossa on hyvin vähän ollut julkisesti eri sekusaalivähemmistöjen edustajia. Valioliigatähti Troy Deeney uskoo, että sarjassa pelaa tälläkin hetkellä useampi homo tai bi-pelaaja, mutta he eivät ole uskaltaneet tulla asian kanssa esiin.

Deeney toivoo, että pelaajat uskaltaisivat tulla asian kanssa julkisuuteen, eli tulla niin sanotusti kaapista. Valioliigassa on nähty historian aikana vain yksi julkisesti homosekusaalinen miespelaaja, Norwichin entinen hyökkääjä Justin Fashnau.

Deeneyn mukaan sekusaalisuuttaan ei pitäisi missään nimessä peitellä. Deeneyn mukaan seksuaalisuuden salaaminen on valtavan raskas taakka kantaa.

– Sanoisin, että jokaisessa jalkapallojoukkueessa on ainakin yksi homo tai bi-pelaaja. He ovat siellä ihan satavarmasti, Deeney kertoi BBC:n Grounded with Louis Theroux -podcastissa.

Deeneyn mukaan tarvitaan yksi rohkea pelaaja, joka tulisi asian kanssa julki. Sen jälkeen moni muukin saattaisi uskaltaa kertoa sekuaalisuudestaan avoimemmin.

– Luulen, että se on valtava taakka olkapäillä, jos on ensimmäinen, joka tulee kaapista. Uskon, että kun ensimmäinen on tullut asian kanssa julki, sen jälkeen moni muukin kertoisi asiasta.

– Jos yksi tulisi ja kertoisi asiasta, uskon ihan oikeasti, että ensimmäisen viikon aikana vähintään sata ihmistä sanoisi ”minäkin olen”. Ihan vain siksi, ettei kukaan halua yksin antaa kasvojaan tälle aiheelle.

Deeney uskoo, että seksuaalisuuden salaaminen on erittäin raskasta.

– Ihmettelen, miksi ihmiset tulevat uran jälkeen asian kanssa esiin. Voisin kuvitella, että se on todella raskas taakka kantaa koko urheilu-uran ajan.