Kaikki valioliigajoukkueet ovat nyt pelanneet 30 ottelua, ja on aika siirtyä kovalla vauhdilla seuraavalle kierrokselle. Se tahkotaan läpi kolmessa päivässä.

Tottenham – West Ham

Tiistaina pelataan Lontoon paikallinen, kun pohjoisen Spurs isännöi itäisemmän puolen Ironsia. Maantieteellisesti joukkueilla ei paljoa välimatkaa ole.

West Ham United

@WestHam
Tomorrow, we travel to North London.

🆚 @SpursOfficial
📍 Tottenham Hotspur Stadium
⏰ 8.15pm

⚒| @Nirvana_Europe

Reilun 11 kilometrin matkan lisäksi -hameja erottavat sarjataulukon 15 pistettä. Kummankaan kaudessa ei suurta kehumista ole ollut.

Spurs kuuluu siihen isoon ryppääseen liigajoukkueita, jotka vielä ainakin teoriassa tavoittelevat europelipaikkoja. Sijojen 5.-10. ryhmät mahtuvat kaikki kuuden pisteen sisään. José Mourinhon retkue pääsee tähyilemään viitospaikalle suhteellisen hyvässä terveystilanteessa.

Lucas Moura ja Dele Alli tekevät paluun kokoonpanoon, mikä tarkoittaa että Mourinholla on käytettävissään koko hyökkäyspään kalustonsa. Puolustuksesta puuttuvat Juan Foyth ja Japhet Tanganga.

David Moyesin komennossa pelaava vierasjoukkue taistelee sarjapaikkansa säilyttämisestä – ja jos on europeleihin oikeuttaville sijoille vielä kandidaatteja, niin tiukkaa on myös häntäpäässä. West Hamilla on koossa 27 pinnaa, eli saman verran kuin kolmanneksi viimeisenä olevalla Bournemouthilla. Vain yhden pisteen päässä kaksikosta vaanii puolestaan Aston Villa.

Hammersin hyökkäyspään tilanne on huomattavasti Spursin vastaavaa heikompi; sivussa ovat edelleen niin Sébastien Haller kuin Robert Snodgrass.

Richard Jolly 🇺🇦

@RichJolly
Tottenham v West Ham (Jose Mourinho v David Moyes) tonight is the first ever league meeting between two former Manchester United managers.

Manchester United – Sheffield United

Keskiviikkona Old Traffordilla pelataan nimenomaan paikasta Eurooppa-liigaan.

Unitedeista Ole Gunnar Solskjærin ryhmän odotetaan rynnivän ylöspäin, kun taas yksi kovimmista onnistujista koko kautta ajatellen, Chris Wilderin luotsaama Blades on viime aikoina osoittanut kuuluvansa sittenkin kuolevaisten joukkoon. Voitolla vieraat nousisivat kuitenkin isäntien ohi.

Viime keskiviikkona Sheffield jäi skandaalinkäryisessä ottelussa maalittomaan tasatulokseen Aston Villan kanssa. Se käry haihtui puolestaan Newcastlen taivaalle lauantaina, kun St James’ Parkin isännät voittivat Wilderin ryhmän puhtaasti 3-0.

Mikäli Man United nappaa kolme pinnaa, nousee se ainakin hetkellisesti kahden pisteen päähän nelospaikan Chelseasta. Kaikki muuttuu kuitenkin juuri nyt nopeasti; Blues pelaa oman ottelunsa torstaina.

Chelsea – Manchester City

Stamford Bridgellä nähdään positiivisessa vedossa niin peliesitystensä, kuin myös siirtoutisten valossa etenevä isäntäryhmä. Toisaalta vastaan asettuu myös sarjan paluun jälkeen selkeästi tuhoisin joukkue.

Man City on ehtinyt ennen torstain koitosta pelata jo kaksi ottelua Valioliigan uudelleen käynnistymisen jälkeen. Tulos on ollut selkeää; Arsenal- ja Burnley- otteluiden yhteissaldo Pep Guardiolan miehistölle tylyt 8-0.

Frank Lampardin johdolla pelaava Chelsea joutui sunnuntaina tekemään töitä, noustessaan tappioasemasta ohi putoamiskurimuksessa olevan Aston Villan. Joukkue oli vielä tunnin kohdalla maaleitta, mutta Christian Pulisicin ja Olivier Giroudin kahden minuutin sisään iskemät osumat tuottivat sille täydet vieraspisteet.

Kumpikin joukkue pelaa tavallaan omassa lokerossaan. City menetti mestaruuden ajat sitten, mutta kolmospaikan Leicesteriin nähden etumatkaa ennen kierrosta on yhdeksän pistettä. Chelsea on kolmen pinnan päässä Ketuista, viisi pistettä edellä Manchester Unitedia ja Wolvesia.

Liverpool – Crystal Palace

Jürgen Kloppin osasto saattaa varmistaa mestaruuden myös teoriassa jo tällä kierroksella. Mikäli se voittaa Palacen, ja Man City kompuroi Chelseaa vastaan, ei piste-ero enää matemaattisestikaan ole kurottavissa umpeen. Samppanjaa ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa siis kannata laittaa kylmään – punaisten pitää mahdollisen voittonsakin jälkeen odottaa vielä torstaille.

Palace on hiipinyt omituisella kaudella pikkuhiljaa ylöspäin. Se on ennen kierrosta vain neljä pinnaa Manchester Unitedia jäljessä. Hurjimmat puhuvat jo Eaglesin eurounelmista.

Valioliigan 31. kierros:

Tiistaina 23.6.

  • Leicester-Brighton klo 20.00
  • Tottenham – West Ham klo 22.15

Keskiviikko 24.6.

  • Manchester United – Sheffield United klo 20.00
  • Newcastle – Aston Villa klo 20.00
  • Norwich-Everton klo 20.00
  • Wolves-Bournemouth klo 20.00
  • Liverpool – Crystal Palace klo 22.15

Torstai 25.6.

  • Burnley-Watford klo 20.00
  • Southampton-Arsenal klo 20.00
  • Chelsea – Manchester City klo 22.15