Liverpool on tuominnut kaupungissa juhlineiden fanien käytöksen ”täysin mahdottomaksi hyväksyä” seuran pitkään odotetun Valioliiga-mestaruuden jälkeen.

34 ihmistä loukkaantui, kun tuhannet ihmiset kokoontuivat kaupungin satama-alueelle kokoontumiskielloista ja vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta. Loukkaantuneista kolme satutti itsensä vakavasti ja joutui ambulanssikyydillä suoraan sairaalaan, BBC uutisoi.

Palomiehet joutuivat myös töihin, kun he sammuttivat ilotulituksista syntyneen tulipalon maamerkki Liver Buildingista. Tulipalo aiheutti vahinkoa yli 10 000 punnan edestä.

LUE MYÖS: Liverpool-kannattajien mestaruusjuhlat riistäytyivät käsistä – Merseysiden polisiilta tiukka määräys

Merseysiden poliisi on ilmoittanut pidättäneensä viisitoista väkivaltaista häiriötä aiheuttanutta ihmistä. Poliisien kimppuun hyökättiin useampaan otteeseen.

Liverpoolin pormestari Joe Andersonin mukaan tapahtumat ovat ajaneet seuran ja kaupungin huonon maineen alle.

Joe Anderson

@joeando58
@MerseyPolice⁩ Police officers were attacked Last night and injured they are public servants doing their job. Absolutely shocking behaviour no excuses if any body knows anyone please identify them to the Police. 300 fought with Police on Strand for over 2 hours. #shameful

– Meidän kaupunkimme on yhä julkisen terveyskriisin keskellä ja tätä käytöstä on täysin mahdotonta hyväksyä, Liverpool FC:n ja Merseysiden poliisin yhteisessä tiedotteessa luki.

– Pelko koronaviruksen toisesta aallosta on yhä olemassa ja meidän on tehtävä yhteistyötä varmistaaksemme, ettei kaikki näkemämme vaiva ja työ tämän lukitustilan aikana valu hukkaan.

– Kun se on turvallista, me tulemme tekemään yhteistyötä ja järjestämään mestaruusparaatin, mihin kaikki voivat saapua juhlimaan.