Arsenal ja Leicester tasasivat pisteet tiistain myöhäisottelussa Emiratesilla. Loppuluvut 1-1 saattavat olla oikeutetut, mutteivät toki kerro koko totuutta tapahtumista.

Kiistaton käännekohta oli Eddie Nketiah:n ulosajo 75. minuutilla. Vain neljää minuuttia aiemmin vaihdosta tullut hyökkääjä lähti nopeaan vastahyökkäykseen, ja törmäsi rajusti Leicester-pelaajaan. Tuloksena pitkällisen VAR-tarkastelun jälkeen – erotuomari Chris Kavanagah kävi jopa itse ruudulla – suora punainen.

Isäntien päävalmentaja Mikel Arteta ei suoraan kiistänyt tuomiota, mutta totesi ettei se ollut linjassa ottelun muiden tapahtumien kanssa.

– Jos se oli punaisen paikka, niin Leicesterin olisi pitänyt pelata 10 miehellä jo 42. minuutilta alkaen.

Arteta viitaa tilanteeseen, jossa Jamie Vardyn nappulat osuivat Shkodran Mustafin kasvoihin. Tästä tilanteesta kortteja säästellyt Kavanagh ei antanut varoitusta lainkaan. Isäntien tuskastuneisuuden linjaan ymmärtää; vieraat rikkoivat pelissä 14 kertaa, osa heistä toistuvasti, mutta sinisille ei noussut korttiakaan.

– Olen äärettömän ylpeä joukkueesta, siitä tavasta jolla pelasimme, ja dominoimme tämän kaltaista vastustajaa. Meidän olisi pitänyt avausjaksolla tehdä kolme-neljä maalia ja tappaa peli.

Ulosajotuomion jälkeen Vardy teki tasoitusmaalin tilanteesta, jota myös tarkisteltiin VAR-kuvista pitkään. Sky Sportsin Jamie Redknapp ymmärsi Artetan turhautumisen.

– Ymmärrän mitä hän tarkoittaa. Vardy osui kasvoihin suoran nappuloillaan, se näytti todella ilkeältä.

Arteta täsmensi ottelun jälkeen ajatustaan videotarkistuksista.

– Jos tämän tyyppisiä tilanteita katsotaan videolta, niin sitten niistä katsotaan jokaista. Toiminnan täytyy olla tasapuolista, sillä nytkin se muutti ottelun kulun täysin. Nyt hävisimme täysin ansaitsemamme pisteet.

Omaankin piikkiin kahden pisteen karkaaminen toki meni.

– Meidän on vain opittava, miten pelit tämän kaltaisia joukkueita vastaan tapetaan.