Brittilehti The Guardian uutisoi, että Tottenham ja Southampton neuvottelevat tällä hetkellä vaihtokaupasta. Tottenhamiin siirtyisi keskikenttäpelaaja Pierre-Emile Højbjerg ja Southamptoniin laitapuolustaja Kyle Walker-Peters.

Walker-Peters, 23, on pelannut tällä kaudella lainalla Southamptonissa. Guardianin mukaan hän jatkaisi mielellään ”Pyhimyksissä”, ja lehti kirjoittaakin, että Tottenham on valmis päästämään laitapakin menemään, jos Højbjerg, 24, tulee vaihdossa toiseen suuntaan.

Ongelmaksi voi tosin muodostua hinta, sillä ennen koronaviruksen aiheuttamaa taukoa Southamptonin Højbjergille asettama arvo oli 35 miljoonaa puntaa eli noin 38,5 miljoonaa euroa. Tauon jälkeen tanskalaiselta on kuitenkin riisuttu kapteeninnauha eikä hän ole ollut aina joukkueen mukana.

Sen takia Højbjergin arvo onkin nyt Guardianin mukaan 25 miljoonaa puntaa eli noin 27,5 miljoonaa euroa. Vastaavasti Southamptonin mielestä Walker-Petersin arvon ei pitäisi olla korkea, sillä tällä kaudella kymmenen peliä pelanneella pakilla on melko vähän kokemusta pääsarjasta.

Jonkinlainen vaihtokauppa on silti suunnitteilla, ja Spursin päävalmentaja José Mourinho sanoikin viime viikolla, ettei Tottenham aio olla Walker-Petersin siirron esteenä, jos hän haluaa lähteä peliajan perässä muualle.

Walker-Petersin sopimus Tottenhamin kanssa ulottuu tällä hetkellä kesään 2023 saakka. Højbjergin ja Southamptonin sopimus sen sijaan umpeutuu jo vuoden kuluttua.