Valioliigaan ensi kaudeksi palaava Leeds tavoittelee isoa kalaa siirtomarkkinoilta.

Viime talvena Leeds jahtasi ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovićia, joka oli vapailla markkinoilla lähdettyään Los Angeles Galaxysta. Ibrahimović, 38, päätyi kuitenkin entiseen seuraansa AC Milaniin ja Leeds hankki lainadiilillä RB Leipzigista Jean-Kévin Augustinin, joka oli valtava floppi.

Nyt Leedsillä on tähtäimessä Ibrahimovićin entinen joukkuekaveri, Paris Saint-Germainin kaikkien aikojen maalintekijä Edinson Cavani.

Uruguayn maajoukkuetähti Cavani, 33, on tällä hetkellä vapaa agentti, sillä hänen sopimuksensa PSG:ssä päättyi heinäkuun alussa. Cavani edusti pariisilaisia seitsemän vuoden ajan tehden 301 ottelussa yhteensä 200 maalia.

Leedsin omistaja Andrea Radrizzani ylisti Cavania Sky Sport Italian haastattelussa ja vahvisti hänen seuransa pitävän uruguaylaista silmällä.

– Cavani voisi laatunsa lisäksi auttaa meitä fyysisyydellään ja sopeutua tänne, mutta en ole ikinä keskustellut hänestä valmentajan [Marcelo Bielsan] kanssa.

Radrizzani on omistanut Leedsin vuodesta 2017 lähtien. Kuva: Getty Images

– Olemme tosin ehdottomasti miettineet häntä, ja saa nähdä. Hän on yhä saatavilla ilmaisella siirrolla.

Adrizzani kommentoi myös Ibrahimovićin tilannetta. Ruotsalaiskonkarin sopimus AC Milanissa on päättymässä tänä kesänä, mutta jatkodiilistäkin on ollut puhetta. Adrizzani uskoo, että Leedsin ei enää kannata lähteä Ibrahimovićin perään.

– Ibrahimović olisi vaikea [hankkia]. Yritimme hankkia hänet tammikuussa, mutta hän valitsi Milanin, ja diili kuihtui ilmaan.

– Nyt uskon sen olevan liian myöhäistä. Englantilaisen jalkapallon intensiteetti on eri tasolla.