Manchester Unitedin kapteeni Harry Maguire on kertonut, kuinka hän pelkäsi henkensä edestä ja luuli joutuneensa kidnapatuksi, kun hänet pidätettiin Kreikassa viikko sitten.

Mykonisin saarella lomaillut Maguire todettiin kreikkalaisessa oikeudessa syylliseksi pahoinpitelystä, pidätyksen vastustuksesta ja poliisin useista lahjontayrityksistä viime tiistaina. Hän sai rikkeistään 21 kuukauden ja 10 päivän ehdollisen vankeustuomion.

27-vuotias on kuitenkin kieltänyt kaikki syytteet ja keskiviikkona hänen lakitiiminsä teki tuomiosta valituksen. Maguire odottaa nyt täydellistä uudelleenkäsittelyä vanhemmassa tuomioistuimessa – mikä todennäköisesti tapahtuu aikaisintaan uutenavuotena.

Maguiren tapahtumarikkaasta illasta on pyörinyt kaikenlaisia huhuja ja väitteitä eri lehdissä ja medioissa. Nyt United-kapteeni on itse kertonut näkemyksensä siitä, miten hän päätyi lomamatkansa aikana tuomioistuimen eteen.

”Luulin, että meidät kidnapataan”

Maguiren mukaan ongelmat alkoivat siitä, kun kaksi miestä lähestyivät hänen nuorempaa siskoaan Daisy Maguirea baarissa. Maguiren mukaan Daisy menetti tajunsa, jonka jälkeen he yrittivät päästä sairaalaan.

Tässä vaiheessa kaikki menivät sekaisin ja alkoivat huutamaan, mikä sai kreikkalaisen poliisin puuttumaan peliin. Maguiren mukaan kukaan ei löynyt ketään, mutta piti kreikkalaisen poliisin otteita ”hieman aggresiivisena”.

Lopulta Maguire, hänen veljensä Joe Maguire ja perhetuttu Christopher Sharman kuljetettiin sairaalan sijaan poliisiasemalle. Heidät heitettiin autosta ulos, jonka jälkeen kahdeksan miestä kävi heidän kimppuunsa.

– Päällimmäinen ajatukseni oli, että meidät kidnapataan. Me polvistuimme, laitoimme kätemme ilmaan, ja he alkoivat vain lyömään meitä, Maguire kertoi BBC Sportille torstai-iltana.

– He löivät minua jalkaan ja sanoivat, että urani on ohi. ”Ei enää jalkapalloa. Et tule enää ikinä pelaamaan”, Maguire jatkoi ja kertoi, etteivät poliisit olleet pukeutuneet virka-asuihin.

– Tässä vaiheessa ajattelin, etteivät nämä millään voineet olla poliiseja. En tiennyt, keitä he olivat, joten koitin juosta karkuun. Olin niin paniikissa. Pelkäsin henkeni edestä. Koko sen ajan.

Lehtien mukaan Maguire sanoi pidätyksen yhteydessä poliiseille seuraavasti: ”Ettekö te tiedä kuka olen? Olen Manchester Unitedin kapteeni ja olen hyvin rikas. Voin antaa teille rahaa. Voin maksaa teille, päästäkää meidät menemään.”

Maguiren mukaan kyseiset väitteet lahjontayrityksistä eivät kuitenkaan pitäneet paikkaansa.

– Ei, en todellakaan yrittänyt [lahjoa poliisia]. Heti kun näin nuo lausahdukset lehdissä, pidin sitä naurettava, Maguire vastasi.

Ei anteeksipyyntöä

Maguire pudotettiin Englannin maajoukkueesta pidätyksen seurauksena. Hän ei kuitenkaan halunnut pyytää tapausta keneltäkään anteeksi, koska ei omasta mielestään tehnyt mitään väärin.

– Se oli kamalaa. Se on jotain, mitä en koskaan halua tapahtuvan uudelleen. En toivoisi sitä kenellekään. Se oli ensimmäinen kerta kun olen ollut vankilan sisällä, Maguire jatkoi.

[readmore from=Manchester-United]

– Minusta ei tunnu siltä, että minun olisi pyydettävä anteeksi keneltäkään. Anteeksi tulisi pyytää vain jos olet tehnyt jotain väärin, tai jotain mitä kadut. Totta kai kadun sitä, että olin siinä tilanteessa. Pelaan yhdelle maailman suurimmista seuroista, joten kadun fanien asettamista tähän asemaan.

– Minusta se olisi voinut tapahtua missä vain. Rakastan Kreikkaa. Minusta me jalkapalloilijat saamme hieman noottia siitä, että me yritämme pysyä kaukana kaikesta. En kuitenkaan halua elää sillä tavalla.