Walesin managerin Ryan Giggsin mielestä Ethan Ampadun on harkittava tulevaisuuttaan Chelseassa, jos hän ei saa ensi kaudella tarpeeksi peliaikaa Frank Lampardin alaisuudessa.

Ampadu esiintyi loistavasti keskuspuolustajana Walesin Nations League -avauksessa Suomea vastaan, kun Huuhkajat kaatui Helsingin Olympiastadionilla 0-1-lukemin viime torstaina.

Vaikka 19-vuotias Ampadu osaa operoida erinomaisesti myös keskikentän pohjalla, ei hänen monipuolisuutensa ole auttanut häntä saamaan tarpeeksi peliaikaa Chelseassa tai hänen viime kauden lainaseurassaan RB Leipzigissä.

Ethan Ampadu piti Teemu Pukin nollilla Helsingissä. Kuva: Getty Images

Ampadun tie Chelsean ykkösmiehistöön – ainakin topparin tontille – on hankaloitunut entisestään Brasilian maajoukkuekonkarin Thiago Silvan saapumisen myötä. Ampadu on Chelsean akatemiakasvatti, joka on pelannut yhteensä 12 peliä lontoolaisjoukkueen ykkösmiehistössä.

– Thiago Silva on laadukas keskuspuolustaja, eikä häneltä voi kuin oppia lisää. Haluan kaikki pelaajani pelaavan seuratasolla säännöllisesti, mutta se ei aina mene niin, Giggs kertoi sunnuntain Bulgaria-ottelun alla.

[readmore from=Ethan-Ampadu]

– Se on hyvä, jos pelaaja on suurseurassa huippunimien ympäröimänä, kehittämässä itseään päivittäin. Mutta kaikki kaikessa jokainen tarvitsee minuutteja kentällä. Se on Ethanin päätös. Olemme keskustellut siitä useasti.

– Viime vuosi oli hieman erilainen, koska hän oli paljon loukkaantuneena. Mutta siitä Mestarien liiga -ottelusta Tottenhamia vastaan pystyi huomaamaan, miten uskomaton pelaaja hän on. Mikään ei häiritse häntä. Hän on laatupelaaja ja hänen on vain pysyttävä kunnossa.