Tottenhamin entinen hyökkääjä Teddy Sheringham sanoo, että joukkueen päävalmentajan José Mourinhon kannattaisi keskittyä pelaajien syyttelyn sijasta omiin taktisiin valintoihinsa.

Spurs hävisi Valioliigan avauskierroksella kotonaan Evertonille 0-1 hengettömän esityksen päätteeksi. Ottelun jälkeen Mourinho sanoi, että Tottenham pelaajat olivat laiskoja prässäämään ja antoivat siten Evertonille ottelun hallinnan.

Sheringhamin mielestä Mourinhon tulisi miettiä omia tekoja ja sanomisiaan tarkemmin.

– Pelaajat eivät ole yleisesti ottaen laiskoja. Meille kävi Englannin maajoukkueen kanssa monesti niin, että huippujoukkueet tulivat Wembleylle ja syöttelivät meidän ympärillämme. Kaikki yrittivät, mutta taktiikat olivat ehkä pielessä, kommentoi Sheringham Goalin mukaan.

– Jos kaikki eivät ole prässätessä samalla aaltopituudella, niin siinä käy noin. Kaikki näyttävät väsyneiltä ja laiskoilta, mutta oikesti he eivät ole sitä. Taktiset valinnat eivät vain osuneet kohdalleen. Siltä Tottenham näytti Evertonia vastaan.

– Se oli vasta kauden ensimmäinen ottelu. On vaikea sanoa, miten he pelaavat viikonloppuna. He saattavat valita taktiikkansa oikein ja pelata fantastisesti. Se voi helposti muuttua.

Sheringham, 54, edusti Tottenhamia vuosina 1992-1997 ja 2001-2003. Kuva: Getty Images

– Mutta en ollut järin innoissani siitä, miten Mourinho puhui yhden pelin jälkeen pelaajistaan ja piti itsensä loitolla oikeasta ongelmasta.

– Valmentajan on varottava, ettei hän menetä joukkueen luottamusta. Olemme nähneet, että hän on tehnyt niin Chelseassa ja Manchester Unitedissa. Hänellä on vaikea työ käsissään.

– Hänen on katsottava tarkasti peiliin, mietittävä missä hän on ja mitä hän sanoo lehdistölle. Muuten hänelle voi käydä taas samalla tavalla.

Viime torstaina Tottenham nousi Eurooppa-liigan toisella karsintakierroksella tappioasemasta 2-1-voittoon bulgarialaista Lokomotiv Plovdiviä vastaan. Tulevana sunnuntaina Spurs kohtaa Valioliigassa Southamptonin vieraskentällä.